Home » Zonnepanelen » Weesp

Zonnepanelen op je dak in Weesp

De energiekosten blijven stijgen, terwijl het energieverbruik toeneemt. Zorgt dit bij jou ook voor zorgen? Investeer in een toekomst waarin hoge energiekosten geen rol meer spelen door je woning te verduurzamen.

Met zonnepanelen op je dak zet jij een stap richting een groenere toekomst én blijf je de stijgende kosten een stap voor.

BeGood helpt je bij een professionele installatie van je zonnepanelen in Weesp. Persoonlijk en snel, uitgevoerd door eigen installateurs uit de regio.

Zo bespaar je geld met zonnepanelen in Weesp

In het groene Weesp staat duurzaamheid hoog op de agenda. Met een aanzienlijk aantal zonuren per jaar, vormt het de ideale plek voor het plaatsen van zonnepanelen. Inwoners met zonnepanelen besparen jaarlijks fors op hun energierekening. Wil jij dat ook? Wij helpen u graag.

  • Kies voor een lagere energierekening
  • Krijg meer grip op je eigen verbruik
  • Bespaar minstens €1400 per jaar

12000+

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Mogelijkheden voor zonnepanelen in Weesp

Goed nieuws: zonnepanelen zijn toepasbaar op vrijwel iedere woning. Of je nu een plat dak of een pannendak hebt, voor iedere situatie bieden wij een passende oplossing.

Wil jij zonnepanelen installeren in Weesp? Dan ben je vast benieuwd hoeveel panelen er nodig (en mogelijk) zijn voor een gunstig rendement. Met onze geavanceerde programma’s tekenen wij de panelen in op afstand. Zo krijgen we een goed beeld hoeveel panelen er nodig zijn om te voldoen aan je energieverbruik.

In een persoonlijke offerte verwerken we je aanvraag, passend op wat jij wil en nodig hebt. Vervolgens komen we langs voor een technische schouw. Dit vormt de basis van de installatie van jouw zonnepanelen.

Een duurzame toekomst

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Weesp? 

Niet langer gebonden aan de energieprijzen van leveranciers.

De energieprijzen van leveranciers fluctueren aanzienlijk. Met de installatie van zonnepanelen krijg je de volledige controle over je eigen maandelijkse kosten.

Verhoog de waarde van je woning.

Door de installatie van zonnepanelen stijgt de waarde van je woning. De verduurzaming zorgt er namelijk voor dat je maandelijks een aanzienlijk bedrag bespaart, wat terugvloeit in de waarde van je woning.

Krijg je volledige btw terug op de aanschaf van je zonnepanelen.

De overheid moedigt de aanschaf van zonnepanelen aan. Bij de installatie van zonnepanelen in Amersfoort krijg je de volledige btw terug van de aanschafkosten. Extra voordelig dus.

Wat zeggen onze klanten?

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.
BeGood Zonnepanelen Amersfoort

Vergunningen voor zonnepanelen in Weesp

Voor niet-monumenten buiten de binnenstad is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsvrij. Toch is het niet altijd mogelijk om zonder toestemming van de gemeente zonnepanelen te installeren. In sommige gevallen dien je een vergunning te hebben. Dit gaat meestal om gevallen als zonnepanelen op monumenten of panden die in een (rijks)beschermd stadsgezicht staan.

Twijfel je of je een vergunning nodig hebt? Bij BeGood adviseren we je graag over de wet- en regelgeving over het installeren van zonnepanelen in Weesp.

Krijg ik een subsidie voor zonnepanelen in Weesp?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer als je zonnepanelen wilt installeren. Gelukkig zijn er nog wel financiële regelingen die het verduurzamen van je woning aantrekkelijk maken.

De Eerste Kamer heeft in februari 2024 besloten om de salderingsregeling in stand te houden, ondanks het wetsvoorstel van demissionair klimaatminister Jetten om de terugleververgoeding vanaf 2025 af te bouwen. Bezitters van zonnepanelen kunnen dus blijven profiteren van het wegstrepen van teruggeleverde stroom tegen afgenomen stroom van het net.

De overheid stimuleert de verduurzaming van woningen en aanschaf van zonnepanelen. Sinds 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Een extra stimulans om nu te kiezen voor de installatie van zonnepanelen!

Verschillende financiële instellingen bieden speciale leningen en hypotheken met gunstige voorwaarden voor duurzame investeringen, zoals zonnepanelen. Deze producten kunnen helpen de aanloopkosten te spreiden over een langere periode. Meer info nodig? Neem contact met ons op!

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Vul je gegevens in via onze website en ontvang een proefberekening. Vraag een persoonlijk voorstel op maat aan. Samen stellen we een pakket samen op basis van onze opties.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Iedere aanvraag verwerken we binnen 48 uur. We maken een persoonlijke offerte en bellen je op. Zo kun je al jouw vragen stellen, die wij graag aan je uitleggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

Hebben we een goed gesprek gehad? Dan ontvang je van ons een offerte op maat met een legplan voor het door jou gekozen pakket. In dit voorstel zie je meteen wat de investering is, wanneer je deze terugverdiend hebt en hoeveel je jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Ga je akkoord met het voorstel? Dan komen wij bij je thuis langs voor een technische schouw. Deze schouw vormt de basis van de installatie, waarin we bekijken hoe we het legplan uitvoeren en welke kabels we gaan leggen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De leukste fase van het traject! Samen stellen we een dag vast voor de installatie. Ons ervaren team voorziet je woning van een duurzame installatie. Hier begint jouw groene woning!

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Van het merk: Enphase

Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

zonnepanelen serie geschakeld

Wat is een serie schakeling?

Wanneer de zonnepanelen serie geschakeld staan, houdt dit in dat de panelen met elkaar verbonden zijn in een reeks, waarbij de positieve pool van het ene paneel verbonden is met de negatieve pool van het volgende paneel. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld. Dit is te vergelijken met kerstverlichting. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld.

Een serie geschakeld systeem is perfect voor een installatie waarbij alle panelen op één dakvlak worden geplaatst. In de ideale situatie is het dakvlak hierbij zo veel mogelijk gelegen op het zuiden, de gehele dag in de zon liggen en zo een hoog rendement behalen.

Wat is een parallel schakeling?

Bij parallel geschakelde zonnepanelen wordt elk zonnepaneel uitgerust met zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel individueel en onafhankelijk van de andere panelen kan werken, en worden eventuele negatieve effecten, zoals vermogensverlies door schaduwvorming, geminimaliseerd.

Parallelschakeling voor zonnepanelen is bijzonder handig in situaties waarbij het dak verschillende oriëntaties heeft, zoals een combinatie van oostelijke en westelijke liggingen, of wanneer er veel bomen of andere obstructies in de omgeving zijn. Doordat elk paneel autonoom functioneert, kan het zijn maximale potentieel benutten, ongeacht de omstandigheden van de omringende panelen.

Parallel geschakelde zonnepanelen
BeGood installateur met zonnepanelen in Amersfoort

Over ons.

Bij BeGood bieden we een totaalpakket aan groene oplossingen. Met meer dan 1500 succesvolle jaarlijkse installaties en ruim 12000 geplaatste zonnepanelen kun je vertrouwen op een professionele partner. Zeker in de regio Amersfoort.

Iedere situatie is uniek. Daarom werken we bij BeGood altijd met een persoonlijk plan op maat. Groene oplossingen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu zonnepanelen wilt installeren of dit wilt uitbreiden met een accupakket in je woning: wij denken altijd met je mee over de meest geschikte oplossing voor jouw woning.

Het is ons doel om samen het meest geschikte zonnepanelensysteem te ontwikkelen met een optimaal rendement voor jouw situatie, volledig afgestemd op je wensen en de behoeften van je woning. Zo kies je altijd voor een duurzame woning voor de toekomst.

Meer weten over zonnepanelen? 

zonnepanelen gecombineerd met laadpalen

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Wat als zonnepanelen schaduw vangen?

Liggen uw zonnepanelen in de schaduw? BeGood biedt de oplossing! Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Zonnepanelen: serie of parallel geschakeld?

Zit je te denken aan zonnepanelen, maar weet je niet of je ze in serie of parallel moet schakelen? Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar meestgestelde vragen. Meer info nodig?

Bel of mail ons en stel je vraag

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een installateur. Je koopt namelijk niet alleen zonnepanelen, maar je kiest ook een serviceprovider voor de lange termijn. Let goed op het merk zonnepaneel en controleer of deze een Tier-1 certificering heeft. Ook is het goed om de klantervaringen na te lezen, zo weet je meteen met wat voor bedrijf je te maken hebt. En tot slot is het belangrijk om te kijken of het bedrijf een garantiefonds heeft. Meer weten? Lees hier meer over de 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van een installateur.

Wanneer is het voordelig om zonnepanelen aan te schaffen?

Bij vrijwel 95% van de aanvragen is het aantrekkelijk om op zonnepanelen over te stappen. Alleen als je een oud en goedkoop energiecontract hebt, dan kan het goedkoper zijn om dat aan te houden. Maar onthoud wel goed dat uitstellen niet altijd loont. De prijs van zonnepanelen kan in de toekomst omhoog gaan en de salderingsregeling wordt afgebouwd. Het is dus bijna altijd voordeliger om zonnepanelen te kopen.

Wat heb ik aan zonnepanelen in de winter?

Ook in de herfst en in de winter zijn zonnepanelen rendabel. Wel wekken de panelen minder stroom op dan in de zomer, maar ze produceren ook zeker in de koude maanden energie. Ongeveer 70% van de jaarlijkse opwekking vindt plaats in de periode tussen april en september. De resterende 30% wordt opgewekt tussen oktober en maart.

Welk merk zonnepanelen levert BeGood?

We leveren zonnepanelen van Tier 1 kwaliteit. Dit zijn merken die voorzien van een Tier-1 certificering en aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Ook zijn dit zonnepanelen van een leverancier die bij een garantiefonds is aangesloten. De omvormers zijn van Enphase en Growatt.