Home » Zonnepanelen » Veenendaal

Zonnepanelen op het dak in Veenendaal

De kosten voor energie blijven stijgen en ons verbruik wordt steeds hoger. Gelukkig is er een perfecte oplossing voor het verduurzamen van jouw woning in Veenendaal: zonnepanelen. En wie kan jou beter helpen dan BeGood, dé specialist voor zonnepanelen in Veenendaal!

Gevestigd in Leusden, in de regio Amersfoort, bieden wij professionele installaties uitgevoerd door onze eigen installateurs uit de regio. Met onze expertise en toewijding zorgen wij ervoor dat jouw overstap naar zonne-energie soepel verloopt.

Zo bespaar je geld met zonnepanelen in Veenendaal

Met zonnepanelen wek je zelf zonne-energie op, waardoor je niet alleen bijdraagt aan een groenere wereld, maar ook bespaart op je energierekening. De voordelen zijn eindeloos: je verhoogt niet alleen de waarde van je huis, maar verlaagt ook je maandelijkse uitgaven.

 

  • Kies voor een lagere energierekening
  • Bespaar jaarlijks minstens €1400
  • Krijg meer grip op je eigen verbruik

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

BeGood als energiepartner

Mag ik zonnepanelen installeren in Veenendaal?

Veenendaal, een bruisende stad met een groeiende vraag naar duurzame energie. Maar wat als je in een historisch gebied woont waar esthetiek hoog in het vaandel staat?

Maak je geen zorgen. Hoewel sommige delen van Veenendaal een beschermd stadsgezicht hebben, betekent dit niet dat je je woning niet kunt verduurzamen. Zonnepanelen zijn een integraal onderdeel geworden van het stadsbeeld, zelfs in historische gebieden.

Met meer dan 19.000 geschikte daken, waaronder waarschijnlijk die van jou, is er genoeg ruimte om te profiteren van zonne-energie. Dus, waar wacht je nog op? Zet de stap naar een duurzamere toekomst in Veenendaal met zonnepanelen!

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Veenendaal?

Neem de controle over je eigen energierekening en investeer in zonnepanelen in Veenendaal. De volgende drie voordelen wachten op je.

 

Niet meer afhankelijk van de energieprijzen van leveranciers.

De prijzen van de energieleveranciers blijven stijgen, en het verbruik wordt hoger. Zodra u uw eigen zonne-energie wekt bent u dus niet meer afhankelijk van de energieprijzen van de leveranciers. Met gemiddeld 1640 zonuren per jaar, is Veenendaal de perfecte locatie om zonne-energie te wekken. Wat houdt u nog tegen?

De waarde van uw woning stijgt.

Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller een huis kopen met zonnepanelen. De vraag naar een woning met zonnepanelen is dus hoger dan de vraag naar een woning zonder zonnepanelen. Dit zorgt er voor dat de waarde van uw woning stijgt. Het blijkt zelfs dat elk soort woning gemiddeld met 2,56% stijgt.

Persoonlijke en kwalitatieve service

Veel gemeenten hebben de doelstelling om hun gemeente duurzaam te maken. Om die reden stimuleert de overheid het aanschaffen van zonnepanelen. Daarom ontvangt u de 21% BTW terug van de aanschafwaarde na het aanschaffen van zonnepanelen. Daarnaast bespaard u ook nog eens direct een maandelijks bedrag!

Heb ik een vergunningen nodig voor zonnepanelen in Veenendaal?

Voor het plaatsen van zonnepanelen in Veenendaal is in de meeste gevallen geen (omgevings-)vergunning nodig. In bepaalde situaties kan echter wel een vergunning vereist zijn, bijvoorbeeld als dit niet overeenkomt met het lokale bestemmingsplan. Uw gemeente zal u hierover informeren.

Een monument of beschermd stads- of dorpspand vereist echter vrijwel altijd een vergunning. Twijfel je of een zonnepanelen vergunning nodig is? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Vergunning voor zonnepanelen

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Van het merk: Enphase
Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

zonnepanelen serie geschakeld

Wat is een serie schakeling?

Wanneer de zonnepanelen serie geschakeld staan, houdt dit in dat de panelen met elkaar verbonden zijn in een reeks, waarbij de positieve pool van het ene paneel verbonden is met de negatieve pool van het volgende paneel. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld. Dit is te vergelijken met kerstverlichting. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld.

Een serie geschakeld systeem is perfect voor een installatie waarbij alle panelen op één dakvlak worden geplaatst. In de ideale situatie is het dakvlak hierbij zo veel mogelijk gelegen op het zuiden, de gehele dag in de zon liggen en zo een hoog rendement behalen.

Wat is een parallel schakeling?

Bij parallel geschakelde zonnepanelen wordt elk zonnepaneel uitgerust met zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel individueel en onafhankelijk van de andere panelen kan werken, en worden eventuele negatieve effecten, zoals vermogensverlies door schaduwvorming, geminimaliseerd.

Parallelschakeling voor zonnepanelen is bijzonder handig in situaties waarbij het dak verschillende oriëntaties heeft, zoals een combinatie van oostelijke en westelijke liggingen, of wanneer er veel bomen of andere obstructies in de omgeving zijn. Doordat elk paneel autonoom functioneert, kan het zijn maximale potentieel benutten, ongeacht de omstandigheden van de omringende panelen.

Parallel geschakelde zonnepanelen

De mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen in Veenendaal

De zonnepanelen kunnen op zowel platte daken als pannendaken geïnstalleerd worden. Vaak worden de panelen geïnstalleerd op daken richting het zuiden.

Voordat wij beginnen met de installatie maken wij eerst graag kennis om uw wensen en behoeftes te achterhalen.

Na de technische schouw, waar we bij uw woning langs komen, hebben wij een goed beeld van de situatie. Met moderne programma’s tekenen wij vanaf een afstand de panelen in op uw woning. Zo schatten wij in hoeveel panelen er nodig zijn om uw energieverbruik te dekken.

Op basis van de op afstand ingetekende panelen maken wij een offerte voor u op. Iedere situatie is anders en daarom zoeken wij altijd naar een passende oplossing!

Binnen een uur zijn wij bij u

Wat zeggen onze klanten?

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.
Zonnepanelen voorbereidend werk

Krijg ik een subsidie voor zonnepanelen in Veenendaal?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer als je zonnepanelen wilt installeren. Gelukkig zijn er nog wel financiële regelingen die het verduurzamen van je woning aantrekkelijk maken. Zo betaal je geen btw meer over de aanschaf van je zonnepanelen. Hiermee bespaar je dus 21 procent van de kosten.

Ook kun je de zelfgeproduceerde energie leveren aan een elektriciteitsnet. Deze geleverde energie kun je vervolgens wegstrepen tegen je eigen verbruik. Deze gunstige salderingsregeling geldt waarschijnlijk tot 2025.

Je kunt ook geld lenen om zonnepanelen aan te schaffen. Dit doe je via de Energiebespaarlening. Meer info nodig? Neem contact met ons op!

Over ons.

De gemeente Veenendaal heeft als doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn. Voor dit ambitieuze doel heeft de gemeente hulp nodig van alle inwoners van Veenendaal, dus ook die van u!

Wij, BeGood, kunnen u daarbij helpen! Wij zijn al ruim drie jaar gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen. En hoe fijn is het als u zelf zonne-energie kan wekken met zonnepanelen in Veenendaal?

Daarnaast heeft het ook nog eens voordelen voor u! Een voordeel daarvan is het verduurzamen van uw woning in Veenendaal. Doordat wij een persoonlijke legplan maken houden wij rekening met uw persoonlijke situatie en uw wensen en behoeftes.

Tijdens een adviesgesprek bespreken wij deze dingen zodat wij u een geschikt advies kunnen geven over de zonnepanelen. Neem gerust contact op voor eventuele vragen en extra informatie!

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!

Meer weten over zonnepanelen? 

zonnepanelen gecombineerd met laadpalen

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Wat als zonnepanelen schaduw vangen?

Liggen uw zonnepanelen in de schaduw? BeGood biedt de oplossing! Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Zonnepanelen: serie of parallel geschakeld?

Zit je te denken aan zonnepanelen, maar weet je niet of je ze in serie of parallel moet schakelen? Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Veenendaal

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar meestgestelde vragen. Meer info nodig?

Bel of mail ons en stel je vraag

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een installateur. Je koopt namelijk niet alleen zonnepanelen, maar je kiest ook een serviceprovider voor de lange termijn. Let goed op het merk zonnepaneel en controleer of deze een Tier-1 certificering heeft. Ook is het goed om de klantervaringen na te lezen, zo weet je meteen met wat voor bedrijf je te maken hebt. En tot slot is het belangrijk om te kijken of het bedrijf een garantiefonds heeft. Meer weten? Lees hier meer over de 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van een installateur.

Wanneer is het voordelig om zonnepanelen aan te schaffen?

Bij vrijwel 95% van de aanvragen is het aantrekkelijk om op zonnepanelen over te stappen. Alleen als je een oud en goedkoop energiecontract hebt, dan kan het goedkoper zijn om dat aan te houden. Maar onthoud wel goed dat uitstellen niet altijd loont. De prijs van zonnepanelen kan in de toekomst omhoog gaan en de salderingsregeling wordt afgebouwd. Het is dus bijna altijd voordeliger om zonnepanelen te kopen.

Wat heb ik aan zonnepanelen in de winter?

Ook in de herfst en in de winter zijn zonnepanelen rendabel. Wel wekken de panelen minder stroom op dan in de zomer, maar ze produceren ook zeker in de koude maanden energie. Ongeveer 70% van de jaarlijkse opwekking vindt plaats in de periode tussen april en september. De resterende 30% wordt opgewekt tussen oktober en maart.

Welk merk zonnepanelen levert BeGood?

We leveren zonnepanelen van Tier 1 kwaliteit. Dit zijn merken die voorzien van een Tier-1 certificering en aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Ook zijn dit zonnepanelen van een leverancier die bij een garantiefonds is aangesloten. De omvormers zijn van Enphase en Growatt.