Home » Zonnepanelen » Subsidie

Subsidie zonnepanelen 2024

Als u overweegt zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk om te weten hoe u optimaal gebruik kunt maken van beschikbare financieringsregelingen, zodat u niet meer betaalt dan nodig is. De regelgeving en subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen kunnen regelmatig veranderen, waardoor het belangrijk is om goed op de hoogte te blijven. De subsidieregelingen voor zonnepanelen in 2024 bieden kansen voor iedereen die wil investeren in duurzame energie.

Maar hoe werkt dit precies? Krijgt u subsidie voor zonnepanelen en zijn er andere manieren om financiële voordelen te benutten?

Profiteren van de subsidie voor zonnepanelen?

 • De 0% btw-regel: geen btw op zonnepanelen
 • Goedkoop lenen voor aanschaf zonnepanelen of thuisaccu
 • Regeling voor zelfgeproduceerde elektriciteit

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Regelingen voor de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen: de voordelen zijn talrijk. Denk aan een lagere energierekening, verminderde ecologische voetafdruk en een hogere woningwaarde.

Echter kunnen de initiële kosten een drempel vormen. Subsidies voor zonnepanelen zijn in het leven geroepen om deze drempel te verlagen en duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen. 

Wat is er veranderd in 2024?

In 2024 zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de subsidieregelingen voor zonnepanelen. Deze aanpassingen zijn doorgevoerd om de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken en de transitie naar duurzame energie te stimuleren.

 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).
 • Btw-nultarief op zonnepanelen.
 • Salderingsregeling: voordelen ondanks afname
 • Netbeheerders en teruglever vergoedingen
 • Groene energieleningen en energiehypotheken
Begood installateur met zonnepaneel in Amersfoort

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De ISDE-regeling, specifiek gericht op de aanschaf van zonnepanelen en andere duurzame energieproducten, is in 2024 verder uitgebreid. Deze uitbreiding betekent dat een groter aantal consumenten en bedrijven kan profiteren van deze subsidie.

De 0% btw-regel: geen btw op zonnepanelen

De overheid stimuleert de verduurzaming van woningen en aanschaf van zonnepanelen. Sinds 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Een extra stimulans om nu te kiezen voor de installatie van zonnepanelen!

Groene energieleningen en energiehypotheken

Verschillende financiële instellingen bieden speciale leningen en hypotheken met gunstige voorwaarden voor duurzame investeringen, zoals zonnepanelen. Deze producten kunnen helpen de aanloopkosten te spreiden over een langere periode.

Salderingsregeling

De salderingsregeling biedt een financieel voordeel voor zonnepaneelbezitters. U kunt de elektriciteit die u opwekt en niet direct verbruikt, terug leveren aan het net. De waarde hiervan wordt verrekend met uw energierekening.

De Eerste Kamer heeft in februari 2024 besloten om de salderingsregeling in stand te houden, ondanks het wetsvoorstel van demissionair klimaatminister Jetten om de terugleververgoeding vanaf 2025 af te bouwen. Bezitters van zonnepanelen kunnen dus blijven profiteren van het wegstrepen van teruggeleverde stroom tegen afgenomen stroom van het net.

Netbeheerders en terug lever vergoedingen

Naast de salderingsregeling bieden sommige netbeheerders een terug lever vergoeding voor de stroom die u aan het net levert. Deze vergoedingen variëren per netbeheerder en kunnen een extra financieel voordeel opleveren.

Subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken

Een energiecoöperatie komt in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Dit is een regeling voor energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die hernieuwbare elektriciteit willen opwekken via zonne-energie, windenergie of waterkracht.

 

Zonnepanelen in 2024: supersnel terugverdiend

Twijfelt u nog of deze investering het waard is? Goed om te weten is: mede door de financiële situatie waarin onze maatschappij momenteel verkeert verdient u de investering in uw zonnepanelen supersnel terug. De energieprijzen rijzen immers de pan uit en bovendien worden zonnepanelen steeds goedkoper.

Ter vergelijking: het bedrag dat u bespaart op uw energierekening door zonnepanelen te nemen is vaak al hoger dan de rente die u zou betalen als u dat geïnvesteerde geld op uw spaarrekening zou zetten.

Regelingen en subsidie zonnepanelen: al uw opties op een rij

Met de huidige subsidies en regelingen is het investeren in zonnepanelen in 2024 aantrekkelijker dan ooit. Voor uw overzicht vatten we uw opties omtrent regelingen en subsidie voor zonnepanelen nog één keer voor u samen:

 • Bent u een particulier met een koophuis, dan betaalt u géén btw over uw zonnepanelen.
 • Wellicht heeft u op gemeentelijk niveau recht op een financiële vergoeding.
 • Kunt/wilt u uw zonnepanelen niet in één keer betalen, dan kunt u een Energiebespaarlening of Duurzaamheidslening aanvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling mag u uw opgewekte en verbruikte energie aan het eind van het jaar tegen elkaar wegstrepen.
 • Door de teruggavetarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken kunt u het rendement uit uw zonnepanelen verhogen.

Worden zonnepanelen goedkoper in 2024?

In 2024 is het buitengewoon slim om zonnepanelen aan te schaffen! Het huidige salderingssysteem biedt nog steeds aanzienlijke besparingen door de teruglevering van overtollige energie. Bovendien zijn er veelbelovende signalen over toekomstige terugleververgoedingen. Met deze gunstige regelingen en financiële voordelen is 2024 een ideaal moment om te profiteren van duurzame energie en je eigen energiekosten te verlagen. Profiteer van de voordelen van groene energie, bespaar op je energierekening en lever een bijdrage aan een duurzamere toekomst. 

Wil je weten wat de wijzigingen betekenen voor jouw subsidiekansen? Neem contact of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Neem contact op!

De impact van

De huizen van de toekomst zijn voor een groot deel zelfvoorzienend. Dit is geen sciencefiction, maar de nieuwe werkelijkheid. Het team van BeGood heeft een heldere missie: Nederlandse huishoudens voorzien van een totaalpakket met de meest duurzame oplossingen. Wat betekent dit voor u? Dat u niet vijf verschillende offertes hoeft op te vragen bij meerdere bedrijven. Bij BeGood krijgt u alles. Heeft u in de toekomst vragen? Dan hoeft u maar bij één partij te zijn. Makkelijk aan te vragen, simpel te beheren. Duurzame huizen voor een betere wereld.

4,7

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Onze missie

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen in Zeist waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Parallel Pakket

Van het merk: Enphase

Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

Deze klanten gingen u al voor

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!