Home » Zonnepanelen » Subsidie

Subsidie zonnepanelen 2024

Als u overweegt zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk om te weten hoe u optimaal gebruik kunt maken van beschikbare financieringsregelingen, zodat u niet meer betaalt dan nodig is. De regelgeving en subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen kunnen regelmatig veranderen, waardoor het belangrijk is om goed op de hoogte te blijven. De subsidieregelingen voor zonnepanelen in 2024 bieden kansen voor iedereen die wil investeren in duurzame energie.

Maar hoe werkt dit precies? Krijgt u subsidie voor zonnepanelen en zijn er andere manieren om financiële voordelen te benutten?

Profiteren van de subsidie voor zonnepanelen?

 • De 0% btw-regel: geen btw op zonnepanelen
 • Goedkoop lenen voor aanschaf zonnepanelen of thuisaccu
 • Regeling voor zelfgeproduceerde elektriciteit

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Regelingen voor de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen: de voordelen zijn talrijk. Denk aan een lagere energierekening, verminderde ecologische voetafdruk en een hogere woningwaarde.

Echter kunnen de initiële kosten een drempel vormen. Subsidies voor zonnepanelen zijn in het leven geroepen om deze drempel te verlagen en duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen. 

Wat is er veranderd in 2024?

In 2024 zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de subsidieregelingen voor zonnepanelen. Deze aanpassingen zijn doorgevoerd om de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken en de transitie naar duurzame energie te stimuleren.

 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).
 • Btw-nultarief op zonnepanelen.
 • Salderingsregeling: voordelen ondanks afname
 • Netbeheerders en teruglever vergoedingen
 • Groene energieleningen en energiehypotheken
Begood installateur met zonnepaneel in Amersfoort

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De ISDE-regeling, specifiek gericht op de aanschaf van zonnepanelen en andere duurzame energieproducten, is in 2024 verder uitgebreid. Deze uitbreiding betekent dat een groter aantal consumenten en bedrijven kan profiteren van deze subsidie.

De 0% btw-regel: geen btw op zonnepanelen

De overheid stimuleert de verduurzaming van woningen en aanschaf van zonnepanelen. Sinds 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Een extra stimulans om nu te kiezen voor de installatie van zonnepanelen!

Groene energieleningen en energiehypotheken

Verschillende financiële instellingen bieden speciale leningen en hypotheken met gunstige voorwaarden voor duurzame investeringen, zoals zonnepanelen. Deze producten kunnen helpen de aanloopkosten te spreiden over een langere periode.

Salderingsregeling

De salderingsregeling biedt een financieel voordeel voor zonnepaneelbezitters. U kunt de elektriciteit die u opwekt en niet direct verbruikt, terug leveren aan het net. De waarde hiervan wordt verrekend met uw energierekening.

De Eerste Kamer heeft in februari 2024 besloten om de salderingsregeling in stand te houden, ondanks het wetsvoorstel van demissionair klimaatminister Jetten om de terugleververgoeding vanaf 2025 af te bouwen. Bezitters van zonnepanelen kunnen dus blijven profiteren van het wegstrepen van teruggeleverde stroom tegen afgenomen stroom van het net.

Netbeheerders en terug lever vergoedingen

Naast de salderingsregeling bieden sommige netbeheerders een terug lever vergoeding voor de stroom die u aan het net levert. Deze vergoedingen variëren per netbeheerder en kunnen een extra financieel voordeel opleveren.

Subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken

Een energiecoöperatie komt in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Dit is een regeling voor energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die hernieuwbare elektriciteit willen opwekken via zonne-energie, windenergie of waterkracht.

 

Zonnepanelen in 2024: supersnel terugverdiend

Twijfelt u nog of deze investering het waard is? Goed om te weten is: mede door de financiële situatie waarin onze maatschappij momenteel verkeert verdient u de investering in uw zonnepanelen supersnel terug. De energieprijzen rijzen immers de pan uit en bovendien worden zonnepanelen steeds goedkoper.

Ter vergelijking: het bedrag dat u bespaart op uw energierekening door zonnepanelen te nemen is vaak al hoger dan de rente die u zou betalen als u dat geïnvesteerde geld op uw spaarrekening zou zetten.

Regelingen en subsidie zonnepanelen: al uw opties op een rij

Met de huidige subsidies en regelingen is het investeren in zonnepanelen in 2024 aantrekkelijker dan ooit. Voor uw overzicht vatten we uw opties omtrent regelingen en subsidie voor zonnepanelen nog één keer voor u samen:

 • Bent u een particulier met een koophuis, dan betaalt u géén btw over uw zonnepanelen.
 • Wellicht heeft u op gemeentelijk niveau recht op een financiële vergoeding.
 • Kunt/wilt u uw zonnepanelen niet in één keer betalen, dan kunt u een Energiebespaarlening of Duurzaamheidslening aanvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling mag u uw opgewekte en verbruikte energie aan het eind van het jaar tegen elkaar wegstrepen.
 • Door de teruggavetarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken kunt u het rendement uit uw zonnepanelen verhogen.

Worden zonnepanelen goedkoper in 2024?

In 2024 is het buitengewoon slim om zonnepanelen aan te schaffen! Het huidige salderingssysteem biedt nog steeds aanzienlijke besparingen door de teruglevering van overtollige energie. Bovendien zijn er veelbelovende signalen over toekomstige terugleververgoedingen. Met deze gunstige regelingen en financiële voordelen is 2024 een ideaal moment om te profiteren van duurzame energie en je eigen energiekosten te verlagen. Profiteer van de voordelen van groene energie, bespaar op je energierekening en lever een bijdrage aan een duurzamere toekomst. 

Wil je weten wat de wijzigingen betekenen voor jouw subsidiekansen? Neem contact of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Neem contact op!

De impact van

De huizen van de toekomst zijn voor een groot deel zelfvoorzienend. Dit is geen sciencefiction, maar de nieuwe werkelijkheid. Het team van BeGood heeft een heldere missie: Nederlandse huishoudens voorzien van een totaalpakket met de meest duurzame oplossingen. Wat betekent dit voor u? Dat u niet vijf verschillende offertes hoeft op te vragen bij meerdere bedrijven. Bij BeGood krijgt u alles. Heeft u in de toekomst vragen? Dan hoeft u maar bij één partij te zijn. Makkelijk aan te vragen, simpel te beheren. Duurzame huizen voor een betere wereld.

4,7

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Onze missie

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen in Zeist waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Parallel Pakket

Van het merk: Enphase

Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

Deze klanten gingen u al voor

Yvette M.
Yvette M.
2023-12-12
Alles keurig geïnstalleerd, ze gingen niet weg voordat ook de app goed was ingesteld. Dat was nog wel een dingetje waarbij het geduld op de proef werd gesteld. Hulde! Ook de groepenkast, die vervangen moest worden, netjes uitgevoerd.
A.L. Goris
A.L. Goris
2023-12-11
Prima service. Geen opdringerige verkoper, vooraf realistische schouwer, geen gehaast en geren bij het plaatsen van het systeem, nemen de tijd voor uitleg en inloggen van het systeem/app en je wordt netjes achteraf gebeld of alles naar wens is gegaan. Meike, dank voor het leuke contact. Ik zou BeGood zeker aanraden bij anderen.
Marck Wolleswinkel
Marck Wolleswinkel
2023-12-02
Afgelopen dinsdag een mooie set zonnepanelen laten installeren door BeGood en ben erg tevreden. Vanaf het begin af aan is het contact prettig en wordt er goed geluisterd en meegedacht naar wat de wensen zijn. Ook qua prijs en termijn waarop geïnstalleerd kon worden was ik positief verrast. Binnenkort worden de laatste puntjes voor de installatie nog afgewerkt, ook contact daarvoor is prettig en constructief Ik zou BeGood aan iedereen die zonnepanelen overweegt zeker aanraden! Aanvulling 17 november: Helaas ben ik inmiddels niet meer zo te spreken over BeGood. Waar in het voortraject alles goed verliep, is er nu er dingen niet goed werken in mijn installatie bijna met geen mogelijkheid contact te krijgen. Na meerdere mails en belpogingen krijg ik een mailtje terug dat ze druk zijn geweest door cursussen, maar sindsdien is er wederom geen enkele response op mails en vragen. Ik heb er behoorlijk de pest in dat het lijkt 'zodra de buit binnen is' de relatie compleet veranderd en de after-sales kwaliteit dus echt dramatisch is. Ik hoop dat dit nog een wending gaat krijgen, maar op dit moment trek ik mijn aanbeveling op basis van deze service in. Update 2 december: Na eindelijk weer contact te hebben gehad, is gelukkig de afhandeling van het probleem wat er bij mij was wel op een goeie manier opgelost en afgehandeld. Dus eindconclusie: een goeie club die bereid is te helpen, alleen op het gebied van communicatie in de after-sales echt nog een verbetering nodig.
Bálint Hiltser
Bálint Hiltser
2023-11-23
After a long search and many conversations with different companies I decided to go for BeGood for my installation. The offer was very competitive, the people I was in contact with were very friendly open and knowledgeable. The communication was very good the whole process was easy and the installation went very smoothly. I can only recommend them.
alex sukel
alex sukel
2023-11-23
Na 2jaar twijfelen zonnepanelen gekocht bij begood goede service en goede monteurs Binnen 3weken besteld en geplaatst tot nu toe zeer tevreden
Herman Arends
Herman Arends
2023-11-22
Alles volgens afspraak uitgevoerd. Snel en netjes. Gebleven tot alles werkte. Zeer behulpzaam bij het invoeren van de gegevens bij de energieleverancier. Prettig contact met verkoper die na afloop ook nog belde om te vragen of alles goed was verlopen. De prijs was ook prima.
Marc
Marc
2023-11-17
Vriendelijke mensen, erg vakkundig. Luisterde naar mijn wensen voor plaatsing en hebben het netjes volgens afspraak geïnstalleerd. Helaas bleek bij de eerste afspraak mijn dak niet helemaal geschikt was voor zonnepanelen. Nadat ik dit met hulp van een aannemer had opgelost, kwamen de heren van BeGood zonder problemen op een ander moment terug voor de installatie. Duidelijke communicatie, absolute aanrader.
Bergina Daggelder
Bergina Daggelder
2023-11-10
Wij hebben dit bedrijf BeGood gekozen omdat op alles wat wij hebben gevraagd een duidelijk en eerlijk antwoord hebben gekregen , de installatie was kundig en vlot door vriendelijke en beleefde installateurs als slot een duidelijke uitleg hoe en wat en daarna zijn wij nog gebeld door de medewerker van kantoor of alles naar wens was en als wij nog vragen hebben wij altijd mogen bellen kortom top bedrijf
Karolien Schneck
Karolien Schneck
2023-11-09
Heel fijn bedrijf. Als je belt nemen ze snel op en je wordt zeer vriendelijk te woord gestaan. Vandaag zijn de zonnepanelen gelegd, installateurs zijn erg vriendelijk en hebben alles snel geïnstalleerd. Nemen ook de tijd om dingen aan je uit te leggen (installatie, app etc). Al met al erg tevreden over de service en installatie!
Age Miedema
Age Miedema
2023-11-07
Prima werk afgeleverd door zeer positief ingestelde jongens die in overleg een moeilijke klus uitstekend uitgevoerd hebben

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!