Home » Zonnepanelen » Subsidie Zonnepanelen 2024

Subsidies zonnepanelen 2024

Bent u op zoek naar informatie over subsidies voor zonnepanelen? Dan bent u hier aan het juiste adres. De regelgeving en mogelijkheden voor subsidie zonnepanelen kunnen regelmatig veranderen, en het is belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen. Lees verder voor de laatste informatie.

Geld besparen met zonnepanelen

 • Milieuvriendelijk
 • Een lagere energierekening
 • Toekomstbestendig

Wat is er veranderd in 2024?

In 2024 zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de subsidieregelingen voor zonnepanelen. Deze veranderingen zijn bedoeld om de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken en de overgang naar duurzame energie te versnellen. 

 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): Deze subsidie is specifiek bedoeld voor de aanschaf van zonnepanelen en andere duurzame energieproducten. In 2024 is de ISDE-regeling verder uitgebreid, waardoor meer consumenten en bedrijven hiervan profiteren.
 • BTW Nultarief: In 2024 is een belangrijke wijziging doorgevoerd met de introductie van het btw nultarief op zonnepanelen. Dit betekent dat er geen btw wordt geheven op de aankoop en installatie, wat een directe kostenbesparing oplevert.
 • Energiebespaarlening: Bent u particulier? Dan is deze lening een uitkomst voor u. Deze lening biedt particulieren en de vereniging van eigenaren de mogelijkheid om tegen een lage rente te investeren in energiebesparende maatregelen, waaronder zonnepanelen. Deze lening is flexibel en wordt aangepast aan uw specifieke behoeften.
 • Salderingsregeling: Hoewel deze regeling vanaf 2024 geleidelijk wordt afgebouwd, biedt het nog steeds een financieel voordeel voor zonnepaneelbezitters. U kunt de elektriciteit die u opwekt en niet direct verbruikt, terug leveren aan het net. De waarde hiervan wordt verrekend met uw energierekening.

 

 • Netbeheerders en terugleververgoedingen: Naast de salderingsregeling bieden sommige netbeheerders een terugleververgoeding voor de stroom die u aan het net levert. Deze vergoedingen variëren per netbeheerder en kunnen een extra financieel voordeel opleveren.

 

 • Groene energieleningen en energiehypotheken: Verschillende financiële instellingen bieden speciale leningen en hypotheken met gunstige voorwaarden voor duurzame investeringen, zoals zonnepanelen. Deze producten kunnen helpen de aanloopkosten te spreiden over een langere periode.

Hoe profiteert u van deze subsidies?

Het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen kan complex lijken, maar met de juiste informatie en voorbereiding is het een haalbare taak. Hier zijn enkele stappen om u te helpen:

 1. Informeer uzelf grondig: Lees de meest recente informatie over de beschikbare subsidies en hun voorwaarden.
 2. Controleer uw geschiktheid: Zorg ervoor dat u voldoet aan de criteria voor de subsidie waarvoor u wilt aanvragen.
 3. Verzamel de benodigde documentatie: Voor de aanvraag heeft u verschillende documenten nodig, zoals facturen en een bewijs van installatie.
 4. Dien uw aanvraag in: Volg de instructies voor het aanvragen van de subsidie nauwkeurig. Dit kan vaak online via de website van de betreffende subsidieverstrekker. 

Wanneer zou u willen profiteren van de subsidies en regelingen?

Als particuliere huiseigenaar profiteert u van een btw-vrijstelling op de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor financiële ondersteuning op gemeentelijk niveau. Indien u de investering in zonnepanelen niet ineens wilt of kunt doen, biedt de energiebespaarlening uitkomst.

Met de salderingsregeling kunt u aan het einde van het jaar de door u opgewekte energie verrekenen met uw verbruik. Bovendien kunt u door de terugleververgoedingen van verschillende energieleveranciers te vergelijken, het rendement van uw zonnepanelen optimaliseren.

Zonnepanelen serie of parallel geschakeld

Onderneem actie

Met de huidige subsidies en regelingen is het investeren in zonnepanelen in 2024 aantrekkelijker dan ooit. Door gebruik te maken van deze financiële steun, kunt u niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook op lange termijn besparen op uw energiekosten. Voor meer informatie en het starten van uw subsidieaanvraag, bezoek de officiële websites.

Bij BeGood hebben we specialisten die uitgebreid uw vragen willen beantwoorden. Neem contact op en stel uw vraag direct. Toch al overtuigd om de keuze te maken voor zonnepanelen? Vraag dan direct een offerte aan en dan krijgt u snel een belletje van ons voor een persoonlijk voorstel.

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Laadpaal + zonnepanelen

Van de merken: Enphase (parallel) en Growatt (serie)

Een zelfvoorzienend huis en een zelfvoorzienend voertuig. Zet de opgewekte energie meteen in voor het verbruik van je woning én van je elektrische auto.

Vanaf

€5000,-

Per complete installatie

Laadpaal + Zonnepanelen + accupakket

Van de merken: Growatt en BlauHoff

Met een accu binnen je pakket sla je opgewekte energie op voor later verbruik. Bijvoorbeeld om in te zetten voor je elektrische auto of toekomstig energieverbruik

 

Vanaf

€11.500,-

Per complete installatie

Slim: sla uw opgewekte energie op met een accupakket

Een accupakket stelt u in staat om de energie die uw zonnepanelen opwekken op te slaan voor later gebruik, zoals tijdens piekuren of wanneer er onvoldoende zonlicht is. Dit verhoogt uw energieonafhankelijkheid en optimaliseert uw energieverbruik.

Ook zijn er mogelijkheden om de door uw zonnepanelen opgewekte energie door middel van een accupakket in of bij uw woning op te slaan. Dan kunt u die energie gebruiken zodra er te weinig zonlicht is.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen met laadpaal

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen en laadpalen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar veelgestelde vragen. Meer info nodig?

Hoeveel goedkoper is het hebben van een eigen oplaadpaal?

Het aanschaffen van een oplaadpaal is een investering. Net als bij het kopen van zonnepanelen. Gelukkig heb je de investering van een laadpaal binnen drie jaar terugverdiend. En je bespaart zo’n €600 per jaar.

Hoelang duurt het opladen van mijn elektrische auto?

Dit ligt aan de energie die zonnepanelen op het dak van jouw woning opwekken en de accu in je auto. Gemiddeld duurt het opladen van een elektrische auto tussen de 5 en 7 uur.

Kan ik de laadpaal alleen combineren met zonnepanelen?

We bieden bij BeGood de combinatie van zonnepanelen, accu’s en laadpalen aan. Het gaat hier om een totaalpakket. Zo profiteer je maximaal van de voordelen, zowel op financieel als duurzaam gebied. In enkele gevallen maken we een uitzondering en leveren we enkel een laadpaal. Ga vooral met ons in gesprek en leg je situatie voor. We denken graag mee.

Waar plaatst BeGood zonnepanelen met laadpalen?

We bieden bij BeGood de combinatie van zonnepanelen, accu’s en laadpalen aan. Wij zijn actief in de volgende regio:

 

Deze klanten gingen u al voor

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.