Home » Zonnepanelen » Parallel Geschakeld

Parallel Pakket

Serie geschakeld, parallel geschakeld. Het zijn termen die vaak voorbij komen wanneer er onderzoek gedaan wordt naar zonnepanelen. Wat houdt het in en wat is voor u van toepassing?

 

Parallel geschakelde zonnepanelen

Het parallel geschakelde systeem is erg handig bij veel verschillende dakvlakken, een oost-west ligging van het dak, of een bosrijke omgeving.

  • Het meeste rendement uit ieder paneel.
  • Geen uitval wanneer er een paneel defect is.
  • Monitoring per paneel.

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Wat is een parallel schakeling?

Bij parallel geschakelde zonnepanelen wordt elk zonnepaneel uitgerust met zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel individueel en onafhankelijk van de andere panelen kan werken, en worden eventuele negatieve effecten, zoals vermogensverlies door schaduwvorming, geminimaliseerd.

Parallelschakeling voor zonnepanelen is bijzonder handig in situaties waarbij het dak verschillende oriëntaties heeft, zoals een combinatie van oostelijke en westelijke liggingen, of wanneer er veel bomen of andere obstructies in de omgeving zijn. Doordat elk paneel autonoom functioneert, kan het zijn maximale potentieel benutten, ongeacht de omstandigheden van de omringende panelen.

parallel geschakelde zonnepanelen schematisch weergeven

De voordelen van parallel geschakelde zonnepanelen

Het meeste rendement uit ieder paneel.

Door het parallel geschakelde systeem werken alle panelen los van elkaar. Mocht er een paneel schaduw vangen, werken de andere panelen even goed door.

Geen uitval wanneer er een paneel defect is.

Mocht een van de panelen een defect hebben, werken alle andere panelen even goed door als hiervoor.

Monitoring per paneel.

De app die bij het systeem hoort is erg duidelijk en overzichtelijk. Bij het parallel geschakelde systeem kan u van ieder paneel onafhankelijk zien wat deze opwekt gedurende de dag. Wij zullen de app samen met u installeren op uw telefoon of tablet. Hierna kan u de opbrengst van de panelen zelf monitoren en ziet u direct hoeveel u bespaart.

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Serie pakket

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Parallel Pakket

Van het merk: Enphase
Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

Wat is ons advies?

Om u een passend en eerlijk advies te geven, komen we graag met u in contact. Met uw adres, verbruik en behoeften kunnen wij op afstand een legplan voor u opstellen waarbij wij direct kunnen bepalen welk van de systemen het meest efficiënt is voor uw woning. Bent u benieuwd hoeveel panelen er op uw woning passen? Klik op de knop hier beneden en maak een vrijblijvende belafspraak.

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.
Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.
Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.
Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.
De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!