Home » Zonnepanelen » Nieuwegein

Zonnepanelen Nieuwegein

De energiekosten blijven stijgen, terwijl het energieverbruik toeneemt. Zorgt dit bij jou ook voor zorgen? Investeer in een toekomst waarin hoge energiekosten geen rol meer spelen door je woning te verduurzamen.

Zonnepanelen zijn een perfecte oplossing voor het verduurzamen van uw woning in Nieuwegein. BeGood biedt een professionele installatie, uitgevoerd door eigen installateurs uit de regio.

Zo bespaar je geld met zonnepanelen in Nieuwegein

In Nieuwegein draait het om duurzaamheid. Met zijn overvloed aan zonuren is het dé plek voor zonnepanelen! Sluit je aan bij meer dan 8200 tevreden huiseigenaren die jaarlijks minstens 1440 euro besparen op hun energierekening. Waar wacht je nog op?

  • Kies voor een lagere energierekening
  • Krijg meer grip op je eigen verbruik
  • Bespaar minstens €1400 per jaar

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Installateur van BeGood met zonnepanelen in nieuwegein

Hoe populair zijn zonnepanelen in Nieuwegein?

In Nieuwegein hebben al ruim 3.700 koopwoningen zonnepanelen op hun dak. Met bijna 3x het dubbele aantal geschikte daken en gemiddeld 1.000 zonuren per jaar, is Nieuwegein perfect om zonnepanelen te laten installeren.

Wij plaatsen niet enkel zonnepanelen in Nieuwegein, maar zijn ook actief in de volgende plaatsen:

Zonnepanelen Utrecht,  Zonnepanelen Amersfoort,  Zonnepanelen Veenendaal en Zonnepanelen Elst.

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Nieuwegein?

Neem het heft in eigen handen en investeer in je eigen energiesysteem. Met zonnepanelen ben je verzekerd van drie concrete zekerheden.

Een rendabele investering

Zonnepanelen zijn een van de beste beleggingen die je kunt doen. Het koopbedrag is gemiddeld binnen drie tot vier jaar terugverdiend.

Een aanzienlijk lagere rekening

De stroom die zonnepanelen opwekken is een stuk duurzamer én goedkoper dan die van je huidige energieleverancier. Hoeveel scheelt dit? Minstens €1400 op jaarbasis. Wellicht nog meer, doe vooral de proefberekening!

Persoonlijke en kwalitatieve service

Onze klanten zien BeGood niet als verkoper, maar als serviceprovider. We leveren zonnepanelen, maar zijn de komende jaren vooral jouw persoonlijke partner op het gebied van groene stroom. Vragen, hulp nodig of behoefte aan advies? We zijn on speed dial en staan tot je beschikking!

Opties voor het plaatsen van zonnepanelen in Nieuwegein

Bijna elke woning komt in aanmerking voor zonnepanelen. Om te bepalen hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden en welk systeem het meest geschikt is, komen wij graag bij u langs op locatie. Ook op afstand kunnen wij veel voor u betekenen. We maken gebruik van geavanceerde programma’s waarmee we de panelen op uw woning kunnen projecteren. Zo kunnen we nauwkeurig inschatten hoeveel panelen er nodig zijn om in uw energiebehoefte te voorzien.

Afhankelijk van de ligging van uw woning plaatsen wij de zonnepanelen op de meest geschikte delen van uw dak, meestal op het zuiden, westen of oosten. Op basis van de op afstand gemaakte projectie stellen wij een offerte voor u op.

Tijdens onze technische inspectie komen we bij u thuis om de situatie persoonlijk te bekijken. De zonnepanelen kunnen zowel op platte daken als op pannendaken worden geïnstalleerd. Voor iedere situatie hebben we een passende oplossing.

Zonnepanelen op het dak nieuwegein
Vergunning voor zonnepanelen

Vergunning nodig voor zonnepanelen in Nieuwegein?

Over het algemeen is het niet vereist om een (omgevings-)vergunning aan te vragen voor de installatie van zonnepanelen in Nieuwegein. Er zijn echter situaties waarin een vergunning wel noodzakelijk kan zijn, bijvoorbeeld als dit niet in lijn is met het lokale bestemmingsplan. Uw gemeente zal u hierover informeren.

Een monument of beschermd stads- of dorpspand vereist echter vrijwel altijd een vergunning. Twijfel je of een zonnepanelen vergunning nodig is? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Wat zeggen onze klanten?

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Van het merk: Enphase
Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

Wat is een parallel schakeling?

Bij parallel geschakelde zonnepanelen wordt elk zonnepaneel uitgerust met zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel individueel en onafhankelijk van de andere panelen kan werken, en worden eventuele negatieve effecten, zoals vermogensverlies door schaduwvorming, geminimaliseerd.

Parallelschakeling voor zonnepanelen is bijzonder handig in situaties waarbij het dak verschillende oriëntaties heeft, zoals een combinatie van oostelijke en westelijke liggingen, of wanneer er veel bomen of andere obstructies in de omgeving zijn. Doordat elk paneel autonoom functioneert, kan het zijn maximale potentieel benutten, ongeacht de omstandigheden van de omringende panelen.

Parallel geschakelde zonnepanelen
zonnepanelen serie geschakeld

Wat is een serie schakeling?

Wanneer de zonnepanelen serie geschakeld staan, houdt dit in dat de panelen met elkaar verbonden zijn in een reeks, waarbij de positieve pool van het ene paneel verbonden is met de negatieve pool van het volgende paneel. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld. Dit is te vergelijken met kerstverlichting.

Een serie geschakeld systeem is perfect voor een installatie waarbij alle panelen op één dakvlak worden geplaatst. In de ideale situatie is het dakvlak hierbij zo veel mogelijk gelegen op het zuiden, de gehele dag in de zon liggen en zo een hoog rendement behalen.

Onze missie

BeGood: uw betrouwbare partner voor de installatie van zonnepanelen

Nieuwegein is een gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente is gelegen aan de rivier de lek, en met veel parken en bomen is het een echte groene gemeente. De gemeente Nieuwegein vindt duurzaamheid ook erg belangrijk. De doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn draagt hier aan bij. Iets wat daarbij kan helpen is het zelf wekken van energie. En laten wij daar net gespecialiseerd in zijn!

Door zonnepanelen te laten installeren wekt u uw eigen energie op, helpt u de gemeente en bespaart u tegelijkertijd op kosten. Ideaal toch? Wij vinden het belangrijk dat de zonnepanelen aan uw wensen voldoen. Daarom doen wij altijd eerst een kennismakinggesprek en bekijken wij uw huis. Pas daarna gaan wij aan de slag met het opstellen van een persoonlijk legplan. Bij ons kan u ervan uitgaan dat alle producten efficiënt, duurzaam en van kwaliteit zijn. Zo heeft u zelfs met een dikke wolk en regen nog rendement.

Heeft u vragen over het plaatsen van zonnepanelen in Nieuwegein of wilt u extra informatie, neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten over zonnepanelen? 

Subsidie zonnepanelen 2024

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Wat als zonnepanelen schaduw vangen?

Liggen uw zonnepanelen in de schaduw? BeGood biedt de oplossing! Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Subsidie zonnepanelen 2024

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar meestgestelde vragen. Meer info nodig?

Bel of mail ons en stel je vraag

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een installateur. Je koopt namelijk niet alleen zonnepanelen, maar je kiest ook een serviceprovider voor de lange termijn. Let goed op het merk zonnepaneel en controleer of deze een Tier-1 certificering heeft. Ook is het goed om de klantervaringen na te lezen, zo weet je meteen met wat voor bedrijf je te maken hebt. En tot slot is het belangrijk om te kijken of het bedrijf een garantiefonds heeft. Meer weten? Lees hier meer over de 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van een installateur.

Wanneer is het voordelig om zonnepanelen aan te schaffen?

Bij vrijwel 95% van de aanvragen is het aantrekkelijk om op zonnepanelen over te stappen. Alleen als je een oud en goedkoop energiecontract hebt, dan kan het goedkoper zijn om dat aan te houden. Maar onthoud wel goed dat uitstellen niet altijd loont. De prijs van zonnepanelen kan in de toekomst omhoog gaan en de salderingsregeling wordt afgebouwd. Het is dus bijna altijd voordeliger om zonnepanelen te kopen.

Wat heb ik aan zonnepanelen in de winter?

Ook in de herfst en in de winter zijn zonnepanelen rendabel. Wel wekken de panelen minder stroom op dan in de zomer, maar ze produceren ook zeker in de koude maanden energie. Ongeveer 70% van de jaarlijkse opwekking vindt plaats in de periode tussen april en september. De resterende 30% wordt opgewekt tussen oktober en maart.

Welk merk zonnepanelen levert BeGood?

We leveren zonnepanelen van Tier 1 kwaliteit. Dit zijn merken die voorzien van een Tier-1 certificering en aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Ook zijn dit zonnepanelen van een leverancier die bij een garantiefonds is aangesloten. De omvormers zijn van Enphase en Growatt.