Home » Zonnepanelen » Culemborg

Zonnepanelen op het dak in Culemborg

Op zoek naar een zonnepanelen specialist in Culemborg? Zonnepanelen op het dak dragen bij aan het verduurzamen van Culemborg en uw woning. BeGood biedt een professionele installatie, uitgevoerd door eigen installateurs uit de regio.

Wek je eigen stroom op en neem je minder van het net af: een huishouden in Culemborg bespaart jaarlijks minstens €1.400 op de energierekening.

Niet alleen goed voor jouw portemonnee, je draagt ook je steentje bij aan een duurzame gemeente! Help jij ook mee aan een klimaatneutraal Culemborg?

Zo bespaar je geld met zonnepanelen in Culemborg

Met een aanzienlijk aantal zonuren per jaar, is Culemborg de uitgelezen plek voor het plaatsen van zonnepanelen.

  • Bespaar minstens €1400 per jaar
  • Een lagere energierekening
  • Meer grip op je eigen verbruik

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Installatie van zonnepanelen op het dak

Mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen in Culemborg

Elke woning is uniek, zo ook die van u. Wij vinden het dan ook belangrijk dat voordat wij beginnen met de installatie, het duidelijk is wat de situatie is. Wij bespreken daarom eerst uw wensen en behoeftes. Ook komen wij een keer langs om de kabelroutes te bekijken en uw dak na te meten.

Zodra dit allemaal helder is beginnen wij met het opstellen van een persoonlijk zonnepanelen legplan. Hiervoor tekenen wij vanaf een afstand de panelen in op uw woning. Dit doen wij met specifieke programma’s.

Met deze informatie kunnen wij advies geven over de hoeveelheid zonnepanelen, welk systeem en welke dak delen het meest geschikt zijn. Vervolgens zullen wij een offerte opstellen.

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Culemborg?

Neem het heft in eigen handen en investeer in je eigen energiesysteem. Met zonnepanelen ben je verzekerd van drie concrete zekerheden.

Onafhankelijk van de energieprijzen van leveranciers.

Met zonnepanelen wekt u uw eigen zonnestroom op. Naast dat dit goed is voor het milieu, is het ook goed voor uw portemonnee. De energie prijzen stijgen de pan uit, en het toenemende verbruik helpt ook niet echt mee. Zodra u uw eigen zonne-energie wekt bent u niet meer afhankelijk van de energieprijzen van leveranciers, bespaard u maandelijks een bedrag en krijgt ook nog eens geld terug. Ideaal!

De waarde van uw woning stijgt.

Door het populairder worden van zonnepanelen, neemt de vraag naar huizen met zonnepanelen toe. De waarde van uw woning stijgt dus ook zodra u zonnepanelen laat plaatsen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat elk soort woning gemiddeld met 2,56% in waarde stijgt. Best een leuk bedrag als u er zo over nadenkt!

U krijgt de volledige btw terug op de aanschaf van uw zonnepanelen.

Nederland is steeds meer bezig met het milieu en het duurzaam maken van ons leefomgeving. Door zonnepanelen te plaatsen op uw woning, draagt u daar een steentje aan bij. Om dit te stimuleren ontvangt u de 21% BTW terug van de aanschafwaarde na het aanschaffen van de zonnepanelen.

Wat zeggen onze klanten?

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.

Hoe populair zijn zonnepanelen in Culemborg

Met meer dan 1.000 zonuren per jaar, is Culemborg de perfecte locatie om zonne-energie te wekken. Er zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Woont u niet in Culemborgmaar bent u wel geintresseerd in zonnepanelen? BeGood legt ook zonnepanelen aan in de volgende regio:

Zonnepanelen Utrecht, Zonnepanelen Elst, Zonnepanelen Veenendaal, Zonnepanelen amersfoort, Woerden, Zeist of Nieuwegein

Zonnepanelen plaatsen in Leusden
Zonnepanelen in woerden

Is er een vergunning nodig voor zonnepanelen in Culemborg?

Doorgaans is het niet nodig om een (omgevings-)vergunning aan te vragen voor de installatie van zonnepanelen in Culemborg.

Een deel van Culemborg is echter bestempeld als zogeheten beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er eerst een gemeentelijke vergunning nodig is om zonnepanelen te mogen plaatsen.

Twijfel je of een zonnepanelen vergunning nodig is? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Van het merk: Growatt
De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Van het merk: Enphase
Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

zonnepanelen serie geschakeld

Wat is een serie schakeling?

Wanneer de zonnepanelen serie geschakeld staan, houdt dit in dat de panelen met elkaar verbonden zijn in een reeks, waarbij de positieve pool van het ene paneel verbonden is met de negatieve pool van het volgende paneel. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld. Dit is te vergelijken met kerstverlichting. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld.

Een serie geschakeld systeem is perfect voor een installatie waarbij alle panelen op één dakvlak worden geplaatst. In de ideale situatie is het dakvlak hierbij zo veel mogelijk gelegen op het zuiden, de gehele dag in de zon liggen en zo een hoog rendement behalen.

Wat is een parallel schakeling?

Bij parallel geschakelde zonnepanelen wordt elk zonnepaneel uitgerust met zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel individueel en onafhankelijk van de andere panelen kan werken, en worden eventuele negatieve effecten, zoals vermogensverlies door schaduwvorming, geminimaliseerd.

Parallelschakeling voor zonnepanelen is bijzonder handig in situaties waarbij het dak verschillende oriëntaties heeft, zoals een combinatie van oostelijke en westelijke liggingen, of wanneer er veel bomen of andere obstructies in de omgeving zijn. Doordat elk paneel autonoom functioneert, kan het zijn maximale potentieel benutten, ongeacht de omstandigheden van de omringende panelen.

Parallel geschakelde zonnepanelen

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!

Zonnepanelen plaatsen in Elst

Maak kennis met BeGood.

Culemborg streeft ernaar in 2040 klimaatneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt.

U kunt bijdragen aan het behalen van deze doelstelling. Hiermee helpt u niet alleen het milieu, maar bespaart u ook op uw energiekosten. Een win-winsituatie voor zowel het milieu als uw portemonnee!

BeGood zorgt ervoor dat de installatie perfect aansluit op uw wensen. We beginnen altijd met een gesprek om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en welk systeem en dak het beste passen. Vervolgens maken we een persoonlijk legplan.

Onze producten zijn efficiënt, duurzaam en van topkwaliteit, zodat u zelfs op bewolkte dagen rendement behaalt. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over zonnepanelen in Culemborg? Neem gerust contact met ons op!

Meer weten over zonnepanelen? 

zonnepanelen gecombineerd met laadpalen

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Wat als zonnepanelen schaduw vangen?

Liggen uw zonnepanelen in de schaduw? BeGood biedt de oplossing! Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Zonnepanelen: serie of parallel geschakeld?

Zit je te denken aan zonnepanelen, maar weet je niet of je ze in serie of parallel moet schakelen? Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Culemborg

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar meestgestelde vragen. Meer info nodig?

Bel of mail ons en stel je vraag

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een installateur. Je koopt namelijk niet alleen zonnepanelen, maar je kiest ook een serviceprovider voor de lange termijn. Let goed op het merk zonnepaneel en controleer of deze een Tier-1 certificering heeft. Ook is het goed om de klantervaringen na te lezen, zo weet je meteen met wat voor bedrijf je te maken hebt. En tot slot is het belangrijk om te kijken of het bedrijf een garantiefonds heeft. Meer weten? Lees hier meer over de 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van een installateur.

Wanneer is het voordelig om zonnepanelen aan te schaffen?

Bij vrijwel 95% van de aanvragen is het aantrekkelijk om op zonnepanelen over te stappen. Alleen als je een oud en goedkoop energiecontract hebt, dan kan het goedkoper zijn om dat aan te houden. Maar onthoud wel goed dat uitstellen niet altijd loont. De prijs van zonnepanelen kan in de toekomst omhoog gaan en de salderingsregeling wordt afgebouwd. Het is dus bijna altijd voordeliger om zonnepanelen te kopen.

Wat heb ik aan zonnepanelen in de winter?

Ook in de herfst en in de winter zijn zonnepanelen rendabel. Wel wekken de panelen minder stroom op dan in de zomer, maar ze produceren ook zeker in de koude maanden energie. Ongeveer 70% van de jaarlijkse opwekking vindt plaats in de periode tussen april en september. De resterende 30% wordt opgewekt tussen oktober en maart.

Welk merk zonnepanelen levert BeGood?

We leveren zonnepanelen van Tier 1 kwaliteit. Dit zijn merken die voorzien van een Tier-1 certificering en aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Ook zijn dit zonnepanelen van een leverancier die bij een garantiefonds is aangesloten. De omvormers zijn van Enphase en Growatt.