Home » Zonnepanelen » Amersfoort

Zonnepanelen op je dak in Amersfoort

De energiekosten blijven stijgen, terwijl het energieverbruik toeneemt. Zorgt dit bij jou ook voor zorgen? Investeer in een toekomst waarin hoge energiekosten geen rol meer spelen door je woning te verduurzamen. Met zonnepanelen zet jij een stap richting een groenere toekomst én blijf je de stijgende kosten een stap voor.

BeGood, gevestigd in Leusden, helpt je bij een professionele installatie van je zonnepanelen in Amersfoort. Persoonlijk en snel, uitgevoerd door eigen installateurs uit de regio.

Zo bespaar je geld met zonnepanelen in Amersfoort

In de gemeente Amersfoort staat duurzaamheid hoog op de agenda. Met een aanzienlijk aantal zonuren per jaar, vormt Amersfoort een ideale plek voor het plaatsen van zonnepanelen. Al ruim 8200 woningeigenaren in Amersfoort gingen je voor en besparen jaarlijks minstens 1440 euro op hun energierekening. Wil jij dat ook?

  • Kies voor een lagere energierekening
  • Krijg meer grip op je eigen verbruik
  • Bespaar minstens €1400 per jaar

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Zonnepanelen installateur in amersfoort

Mag ik zonnepanelen installeren in Amersfoort?

Het historisch centrum in Amersfoort heeft een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat zonnepanelen niet overal zijn toegestaan.

Betekent dit dat je je woning niet kunt verduurzamen? Zeker niet. De mogelijkheden voor zonne-energie zijn sinds 2021 door de gemeente Amersfoort verruimd. Zonnepanelen zijn sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Amersfoort. Jouw auto laten rijden op zelf-opgewekte zonne-energie? Met een eigen laadpaal in Amersfoort heb je altijd een oplaadpunt tot je beschikking.

Er zijn nog ruim 19.000 geschikte daken, waaronder waarschijnlijk die van u. Kies jij voor een duurzame woningbouw? Dan beloont de gemeente dit zelfs door jouw aanvraag met voorrang af te handelen.

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Amersfoort?

Neem de controle over je eigen energierekening en investeer in zonnepanelen. De volgende drie voordelen wachten op je.

Niet langer gebonden aan de energieprijzen van leveranciers.

De energieprijzen van leveranciers fluctueren aanzienlijk. Met de installatie van zonnepanelen krijg je de volledige controle over je eigen maandelijkse kosten.

Verhoog de waarde van je woning.

Door de installatie van zonnepanelen stijgt de waarde van je woning. De verduurzaming zorgt er namelijk voor dat je maandelijks een aanzienlijk bedrag bespaart, wat terugvloeit in de waarde van je woning.

Krijg je volledige btw terug op de aanschaf van je zonnepanelen.

De overheid moedigt de aanschaf van zonnepanelen aan. Bij de installatie van zonnepanelen in Amersfoort krijg je de volledige btw terug van de aanschafkosten. Extra voordelig dus.

Ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen in Amersfoort

Ieder dak is anders. De installatie van je zonnepanelen is daarom afhankelijk van de positie van je woning. Vaak zijn de meest geschikte delen van het dak gericht op het zuiden, westen of oosten.

Goed nieuws: zonnepanelen zijn toepasbaar op vrijwel iedere woning. Of je nu een plat dak of een pannendak hebt, voor iedere situatie bieden wij een passende oplossing.

Wil jij zonnepanelen installeren in Amersfoort? Dan ben je vast benieuwd hoeveel panelen er nodig (en mogelijk) zijn voor een gunstig rendement. Met onze geavanceerde programma’s tekenen wij de panelen in op afstand. Zo krijgen we een goed beeld hoeveel panelen er nodig zijn om te voldoen aan je energieverbruik.

In een persoonlijke offerte verwerken we je aanvraag. Ga je akkoord? Dan komen we langs voor een technische schouw. Dit vormt de basis van de installatie van jouw zonnepanelen.

Een duurzame toekomst
BeGood Zonnepanelen Amersfoort

Vergunningen voor zonnepanelen in Amersfoort

Voor niet-monumenten buiten de binnenstad is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsvrij. Toch is het in Amersfoort niet altijd mogelijk om zonder toestemming van de gemeente zonnepanelen te installeren. In sommige gevallen dien je een vergunning te hebben. Dit gaat meestal om gevallen als zonnepanelen op monumenten of panden die in een (rijks)beschermd stadsgezicht staan.

Twijfel je of je een vergunning nodig hebt? Bij BeGood adviseren we je graag over de wet- en regelgeving over het installeren van zonnepanelen in Amersfoort.

Krijg ik een subsidie voor zonnepanelen in Amersfoort?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer als je zonnepanelen wilt installeren. Gelukkig zijn er nog wel financiële regelingen die het verduurzamen van je woning aantrekkelijk maken. Zo betaal je geen btw meer over de aanschaf van je zonnepanelen. Hiermee bespaar je dus 21 procent van de kosten.

Ook kun je de zelfgeproduceerde energie leveren aan een elektriciteitsnet. Deze geleverde energie kun je vervolgens wegstrepen tegen je eigen verbruik. Deze gunstige salderingsregeling geldt waarschijnlijk tot 2025.

Je kunt ook geld lenen om zonnepanelen aan te schaffen. Dit doe je via de Energiebespaarlening. Meer info nodig? Neem contact met ons op!

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Vul je gegevens in via onze website en ontvang een proefberekening. Vraag een persoonlijk voorstel op maat aan. Samen stellen we een pakket samen op basis van onze opties.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Iedere aanvraag verwerken we binnen 48 uur. We maken een persoonlijke offerte en bellen je op. Zo kun je al jouw vragen stellen, die wij graag aan je uitleggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

Hebben we een goed gesprek gehad? Dan ontvang je van ons een offerte op maat met een legplan voor het door jou gekozen pakket. In dit voorstel zie je meteen wat de investering is, wanneer je deze terugverdiend hebt en hoeveel je jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Ga je akkoord met het voorstel? Dan komen wij bij je thuis langs voor een technische schouw. Deze schouw vormt de basis van de installatie, waarin we bekijken hoe we het legplan uitvoeren en welke kabels we gaan leggen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De leukste fase van het traject! Samen stellen we een dag vast voor de installatie. Ons ervaren team voorziet je woning van een duurzame installatie. Hier begint jouw groene woning!

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Van het merk: Enphase
Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

BeGood installateur met zonnepanelen in Amersfoort

Over ons.

Bij BeGood bieden we een totaalpakket aan groene oplossingen. Met meer dan 1500 succesvolle jaarlijkse installaties en ruim 12000 geplaatste zonnepanelen kun je vertrouwen op een professionele partner. Zeker in de regio Amersfoort.

Iedere situatie is uniek. Daarom werken we bij BeGood altijd met een persoonlijk plan op maat. Groene oplossingen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu zonnepanelen wilt installeren of dit wilt uitbreiden met een accupakket in je woning: wij denken altijd met je mee over de meest geschikte oplossing voor jouw woning.

Het is ons doel om samen het meest geschikte zonnepanelensysteem te ontwikkelen met een optimaal rendement voor jouw situatie, volledig afgestemd op je wensen en de behoeften van je woning. Zo kies je altijd voor een duurzame woning voor de toekomst.

Yvette M.
Yvette M.
2023-12-12
Alles keurig geïnstalleerd, ze gingen niet weg voordat ook de app goed was ingesteld. Dat was nog wel een dingetje waarbij het geduld op de proef werd gesteld. Hulde! Ook de groepenkast, die vervangen moest worden, netjes uitgevoerd.
A.L. Goris
A.L. Goris
2023-12-11
Prima service. Geen opdringerige verkoper, vooraf realistische schouwer, geen gehaast en geren bij het plaatsen van het systeem, nemen de tijd voor uitleg en inloggen van het systeem/app en je wordt netjes achteraf gebeld of alles naar wens is gegaan. Meike, dank voor het leuke contact. Ik zou BeGood zeker aanraden bij anderen.
Marck Wolleswinkel
Marck Wolleswinkel
2023-12-02
Afgelopen dinsdag een mooie set zonnepanelen laten installeren door BeGood en ben erg tevreden. Vanaf het begin af aan is het contact prettig en wordt er goed geluisterd en meegedacht naar wat de wensen zijn. Ook qua prijs en termijn waarop geïnstalleerd kon worden was ik positief verrast. Binnenkort worden de laatste puntjes voor de installatie nog afgewerkt, ook contact daarvoor is prettig en constructief Ik zou BeGood aan iedereen die zonnepanelen overweegt zeker aanraden! Aanvulling 17 november: Helaas ben ik inmiddels niet meer zo te spreken over BeGood. Waar in het voortraject alles goed verliep, is er nu er dingen niet goed werken in mijn installatie bijna met geen mogelijkheid contact te krijgen. Na meerdere mails en belpogingen krijg ik een mailtje terug dat ze druk zijn geweest door cursussen, maar sindsdien is er wederom geen enkele response op mails en vragen. Ik heb er behoorlijk de pest in dat het lijkt 'zodra de buit binnen is' de relatie compleet veranderd en de after-sales kwaliteit dus echt dramatisch is. Ik hoop dat dit nog een wending gaat krijgen, maar op dit moment trek ik mijn aanbeveling op basis van deze service in. Update 2 december: Na eindelijk weer contact te hebben gehad, is gelukkig de afhandeling van het probleem wat er bij mij was wel op een goeie manier opgelost en afgehandeld. Dus eindconclusie: een goeie club die bereid is te helpen, alleen op het gebied van communicatie in de after-sales echt nog een verbetering nodig.
Bálint Hiltser
Bálint Hiltser
2023-11-23
After a long search and many conversations with different companies I decided to go for BeGood for my installation. The offer was very competitive, the people I was in contact with were very friendly open and knowledgeable. The communication was very good the whole process was easy and the installation went very smoothly. I can only recommend them.
alex sukel
alex sukel
2023-11-23
Na 2jaar twijfelen zonnepanelen gekocht bij begood goede service en goede monteurs Binnen 3weken besteld en geplaatst tot nu toe zeer tevreden
Herman Arends
Herman Arends
2023-11-22
Alles volgens afspraak uitgevoerd. Snel en netjes. Gebleven tot alles werkte. Zeer behulpzaam bij het invoeren van de gegevens bij de energieleverancier. Prettig contact met verkoper die na afloop ook nog belde om te vragen of alles goed was verlopen. De prijs was ook prima.
Marc
Marc
2023-11-17
Vriendelijke mensen, erg vakkundig. Luisterde naar mijn wensen voor plaatsing en hebben het netjes volgens afspraak geïnstalleerd. Helaas bleek bij de eerste afspraak mijn dak niet helemaal geschikt was voor zonnepanelen. Nadat ik dit met hulp van een aannemer had opgelost, kwamen de heren van BeGood zonder problemen op een ander moment terug voor de installatie. Duidelijke communicatie, absolute aanrader.
Bergina Daggelder
Bergina Daggelder
2023-11-10
Wij hebben dit bedrijf BeGood gekozen omdat op alles wat wij hebben gevraagd een duidelijk en eerlijk antwoord hebben gekregen , de installatie was kundig en vlot door vriendelijke en beleefde installateurs als slot een duidelijke uitleg hoe en wat en daarna zijn wij nog gebeld door de medewerker van kantoor of alles naar wens was en als wij nog vragen hebben wij altijd mogen bellen kortom top bedrijf
Karolien Schneck
Karolien Schneck
2023-11-09
Heel fijn bedrijf. Als je belt nemen ze snel op en je wordt zeer vriendelijk te woord gestaan. Vandaag zijn de zonnepanelen gelegd, installateurs zijn erg vriendelijk en hebben alles snel geïnstalleerd. Nemen ook de tijd om dingen aan je uit te leggen (installatie, app etc). Al met al erg tevreden over de service en installatie!
Age Miedema
Age Miedema
2023-11-07
Prima werk afgeleverd door zeer positief ingestelde jongens die in overleg een moeilijke klus uitstekend uitgevoerd hebben