Home » Zonnepanelen » Amersfoort

Zonnepanelen op je dak in Amersfoort

De energiekosten blijven stijgen, terwijl het energieverbruik toeneemt. Zorgt dit bij jou ook voor zorgen? Investeer in een toekomst waarin hoge energiekosten geen rol meer spelen door je woning te verduurzamen. Met zonnepanelen zet jij een stap richting een groenere toekomst én blijf je de stijgende kosten een stap voor.

BeGood, gevestigd in Leusden, helpt je bij een professionele installatie van je zonnepanelen in Amersfoort. Persoonlijk en snel, uitgevoerd door eigen installateurs uit de regio.

Zo bespaar je geld met zonnepanelen in Amersfoort

In de gemeente Amersfoort staat duurzaamheid hoog op de agenda. Met een aanzienlijk aantal zonuren per jaar, vormt Amersfoort een ideale plek voor het plaatsen van zonnepanelen. Al ruim 8200 woningeigenaren in Amersfoort gingen je voor en besparen jaarlijks minstens 1440 euro op hun energierekening. Wil jij dat ook?

  • Kies voor een lagere energierekening
  • Krijg meer grip op je eigen verbruik
  • Bespaar minstens €1400 per jaar

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Zonnepanelen installateur in amersfoort

Mag ik zonnepanelen installeren in Amersfoort?

Het historisch centrum in Amersfoort heeft een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat zonnepanelen niet overal zijn toegestaan in Amersfoort.

Voor vrijwel alle wijken in Amersfoort zoals; Vathorst, Schothorst, Hoogland of Kattenbroek, Kruiskamp, Isselt, Buurtsdijk, Eemkwartier, Randenbroek-Schuilenburg, Bergkwartier en Vermeerkwartier geldt geen vergunningplicht  en kunnen we gelijk aan de slag!

Betekent dit dat je je woning niet kunt verduurzamen? Zeker niet. De mogelijkheden voor zonne-energie zijn sinds 2021 door de gemeente Amersfoort verruimd. Zonnepanelen zijn sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Amersfoort. Jouw auto laten rijden op zelf-opgewekte zonne-energie? Met een eigen laadpaal in Amersfoort heb je altijd een oplaadpunt tot je beschikking.

Er zijn nog ruim 19.000 geschikte daken, waaronder waarschijnlijk die van u. Kies jij voor een duurzame woningbouw? Dan beloont de gemeente dit zelfs door jouw aanvraag met voorrang af te handelen.

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Amersfoort?

Neem de controle over je eigen energierekening en investeer in zonnepanelen. De volgende drie voordelen wachten op je.

Niet langer gebonden aan de energieprijzen van leveranciers.

De energieprijzen van leveranciers fluctueren aanzienlijk. Met de installatie van zonnepanelen krijg je de volledige controle over je eigen maandelijkse kosten.

Verhoog de waarde van je woning.

Door de installatie van zonnepanelen stijgt de waarde van je woning. De verduurzaming zorgt er namelijk voor dat je maandelijks een aanzienlijk bedrag bespaart, wat terugvloeit in de waarde van je woning.

Krijg je volledige btw terug op de aanschaf van je zonnepanelen.

De overheid moedigt de aanschaf van zonnepanelen aan. Bij de installatie van zonnepanelen in Amersfoort krijg je de volledige btw terug van de aanschafkosten. Extra voordelig dus.

Ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen in Amersfoort

Ieder dak is anders. De installatie van je zonnepanelen is daarom afhankelijk van de positie van je woning. Vaak zijn de meest geschikte delen van het dak gericht op het zuiden, westen of oosten.

Goed nieuws: zonnepanelen zijn toepasbaar op vrijwel iedere woning. Of je nu een plat dak of een pannendak hebt, voor iedere situatie bieden wij een passende oplossing.

Wil jij zonnepanelen installeren in Amersfoort? Dan ben je vast benieuwd hoeveel panelen er nodig (en mogelijk) zijn voor een gunstig rendement. Met onze geavanceerde programma’s tekenen wij de panelen in op afstand. Zo krijgen we een goed beeld hoeveel panelen er nodig zijn om te voldoen aan je energieverbruik.

In een persoonlijke offerte verwerken we je aanvraag. Ga je akkoord? Dan komen we langs voor een technische schouw. Dit vormt de basis van de installatie van jouw zonnepanelen.

Een duurzame toekomst

Wat zeggen onze klanten?

BeGood Zonnepanelen Amersfoort

Vergunningen voor zonnepanelen in Amersfoort

Voor niet-monumenten buiten de binnenstad is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsvrij. Toch is het in Amersfoort niet altijd mogelijk om zonder toestemming van de gemeente zonnepanelen te installeren. In sommige gevallen dien je een vergunning te hebben. Dit gaat meestal om gevallen als zonnepanelen op monumenten of panden die in een (rijks)beschermd stadsgezicht staan.

Je hebt een vergunning nodig voor zonnepanelen in Amersfoort:

  • Als je in een monumentaal pand woont.
  • Als je zonnepanelen in een weiland of tuin wilt plaatsen.
  • Als je wijzigingen aanbrengt aan de voorgevel van je woning

Twijfel je of je een vergunning nodig hebt? Bij BeGood adviseren we je graag over de wet- en regelgeving over het installeren van zonnepanelen in Amersfoort.

Krijg ik een subsidie voor zonnepanelen in Amersfoort?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer als je zonnepanelen wilt installeren. Gelukkig zijn er nog wel financiële regelingen die het verduurzamen van je woning aantrekkelijk maken. Zo betaal je geen btw meer over de aanschaf van je zonnepanelen. Hiermee bespaar je dus 21 procent van de kosten.

Ook kun je de zelfgeproduceerde energie leveren aan een elektriciteitsnet. Deze geleverde energie kun je vervolgens wegstrepen tegen je eigen verbruik. Deze gunstige salderingsregeling geldt waarschijnlijk tot 2025.

Je kunt ook geld lenen om zonnepanelen aan te schaffen. Dit doe je via de Energiebespaarlening. Meer info nodig? Neem contact met ons op!

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Vul je gegevens in via onze website en ontvang een proefberekening. Vraag een persoonlijk voorstel op maat aan. Samen stellen we een pakket samen op basis van onze opties.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Iedere aanvraag verwerken we binnen 48 uur. We maken een persoonlijke offerte en bellen je op. Zo kun je al jouw vragen stellen, die wij graag aan je uitleggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

Hebben we een goed gesprek gehad? Dan ontvang je van ons een offerte op maat met een legplan voor het door jou gekozen pakket. In dit voorstel zie je meteen wat de investering is, wanneer je deze terugverdiend hebt en hoeveel je jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Ga je akkoord met het voorstel? Dan komen wij bij je thuis langs voor een technische schouw. Deze schouw vormt de basis van de installatie, waarin we bekijken hoe we het legplan uitvoeren en welke kabels we gaan leggen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De leukste fase van het traject! Samen stellen we een dag vast voor de installatie. Ons ervaren team voorziet je woning van een duurzame installatie. Hier begint jouw groene woning!

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Van het merk: Growatt

De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk systeem. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen.

Vanaf

€600,-

Per paneel incl. installatie

Van het merk: Enphase

Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen, in een bosrijke omgeving en bij daken met schaduwinval.

Vanaf

€700,-

Per paneel incl. installatie

Wat is een parallel schakeling?

Bij parallel geschakelde zonnepanelen wordt elk zonnepaneel uitgerust met zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel individueel en onafhankelijk van de andere panelen kan werken, en worden eventuele negatieve effecten, zoals vermogensverlies door schaduwvorming, geminimaliseerd.

Parallelschakeling voor zonnepanelen is bijzonder handig in situaties waarbij het dak verschillende oriëntaties heeft, zoals een combinatie van oostelijke en westelijke liggingen, of wanneer er veel bomen of andere obstructies in de omgeving zijn. Doordat elk paneel autonoom functioneert, kan het zijn maximale potentieel benutten, ongeacht de omstandigheden van de omringende panelen.

Parallel geschakelde zonnepanelen
zonnepanelen serie geschakeld

Wat is een serie schakeling?

Wanneer de zonnepanelen serie geschakeld staan, houdt dit in dat de panelen met elkaar verbonden zijn in een reeks, waarbij de positieve pool van het ene paneel verbonden is met de negatieve pool van het volgende paneel. Op deze manier worden de spanningen van de panelen opgeteld. Dit is te vergelijken met kerstverlichting.

Een serie geschakeld systeem is perfect voor een installatie waarbij alle panelen op één dakvlak worden geplaatst. In de ideale situatie is het dakvlak hierbij zo veel mogelijk gelegen op het zuiden, de gehele dag in de zon liggen en zo een hoog rendement behalen.

BeGood installateur met zonnepanelen in Amersfoort

BeGood: Uw ervaren installateur van zonnepanelen

Bij BeGood bieden we een totaalpakket aan groene oplossingen. Met meer dan 1500 succesvolle jaarlijkse installaties en ruim 12000 geplaatste zonnepanelen kun je vertrouwen op een professionele partner. Zeker in de regio Amersfoort.

Iedere situatie is uniek. Daarom werken we bij BeGood altijd met een persoonlijk plan op maat. Groene oplossingen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu zonnepanelen wilt installeren of dit wilt uitbreiden met een accupakket in je woning: wij denken altijd met je mee over de meest geschikte oplossing voor jouw woning.

Het is ons doel om samen het meest geschikte zonnepanelensysteem te ontwikkelen met een optimaal rendement voor jouw situatie, volledig afgestemd op je wensen en de behoeften van je woning. Zo kies je altijd voor een duurzame woning voor de toekomst.

Meer weten over zonnepanelen? 

Subsidie zonnepanelen 2024

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Wat als zonnepanelen schaduw vangen?

Liggen uw zonnepanelen in de schaduw? BeGood biedt de oplossing! Lees nu de volledige blog voor meer inzicht!

Subsidie zonnepanelen 2024

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Amersfoort

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar meestgestelde vragen. Meer info nodig?

Bel of mail ons en stel je vraag

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een installateur. Je koopt namelijk niet alleen zonnepanelen, maar je kiest ook een serviceprovider voor de lange termijn. Let goed op het merk zonnepaneel en controleer of deze een Tier-1 certificering heeft. Ook is het goed om de klantervaringen na te lezen, zo weet je meteen met wat voor bedrijf je te maken hebt. En tot slot is het belangrijk om te kijken of het bedrijf een garantiefonds heeft. 

Wanneer is het voordelig om zonnepanelen aan te schaffen?

Bij vrijwel 95% van de aanvragen is het aantrekkelijk om op zonnepanelen over te stappen. Alleen als je een oud en goedkoop energiecontract hebt, dan kan het goedkoper zijn om dat aan te houden. Maar onthoud wel goed dat uitstellen niet altijd loont. De prijs van zonnepanelen kan in de toekomst omhoog gaan en de salderingsregeling wordt afgebouwd. Het is dus bijna altijd voordeliger om zonnepanelen te kopen.

Wat heb ik aan zonnepanelen in de winter?

Ook in de herfst en in de winter zijn zonnepanelen rendabel. Wel wekken de panelen minder stroom op dan in de zomer, maar ze produceren ook zeker in de koude maanden energie. Ongeveer 70% van de jaarlijkse opwekking vindt plaats in de periode tussen april en september. De resterende 30% wordt opgewekt tussen oktober en maart.

Welk merk zonnepanelen levert BeGood?

We leveren zonnepanelen van Tier 1 kwaliteit. Dit zijn merken die voorzien van een Tier-1 certificering en aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Ook zijn dit zonnepanelen van een leverancier die bij een garantiefonds is aangesloten. De omvormers zijn van Enphase en Growatt.

Wat zijn de milieueffecten van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke en duurzame manier om energie op te wekken. Tijdens het genereren van elektriciteit stoten ze geen broeikasgassen uit, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van de klimaatverandering. Hoewel het productieproces van zonnepanelen enige impact heeft, wordt deze over het algemeen gecompenseerd door de lange levensduur en de energie die ze gedurende die tijd produceren. Zo helpen zonnepanelen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en dragen ze bij aan een schonere en duurzamere energietoekomst.