Home » Laadpalen » Zonnepanelen Met Laadpaal

Duurzame energie voor de toekomst: zonnepanelen gecombineerd met laadpalen

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? En denkt u erover een eigen laadpaal aan te schaffen? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen. U wekt dan uw eigen energie op waarmee u vervolgens uw auto laadt. Als dat geen groen rijden is?
Het integreren van zonnepanelen met laadpalen brengt tal van voordelen met zich mee.

Zonnepanelen met laadpaal integreren

  • Milieuvriendelijk
  • Een lagere energierekening
  • Toekomstbestendig
zonnepanelen serieel geschakeld of parallel geschakeld op het dak

Waarom zonnepanelen met laadpalen combineren?

  • Milieuvoordelen: Door zonnepanelen met laadpalen te combineren, verlaagt u de CO2-voetafdruk aanzienlijk. Deze groene energieoplossing vermindert de noodzaak voor elektriciteit uit fossiele brandstoffen, wat leidt tot minder luchtvervuiling en een schonere atmosfeer, terwijl u bijdraagt aan een duurzame toekomst.
  • Financiële voordelen: Het integreren van zonnepanelen met laadpalen kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. U bespaart op elektriciteitsrekeningen en brandstofkosten, terwijl u mogelijk ook profiteert van overheidsincentives. Deze combinatie betaalt zichzelf op termijn terug: het is een investering waarmee u op termijn iedere maand weer geld bespaart.
  • Toekomstbestendigheid: Door nu te investeren in zonnepanelen en laadpalen, bereidt u zich voor op een toekomst waarin elektrisch rijden de norm is. U verzekert uzelf van een duurzame energievoorziening, onafhankelijk van traditionele energiebronnen, wat uw woning aantrekkelijker maakt in een steeds milieubewustere markt.

De salderingsregeling: wat u moet weten

Als eigenaar van zonnepanelen kunt u de energie die u niet direct verbruikt, terugleveren aan het net. Daarvoor ontvangt u een vergoeding. Deze regeling verandert echter vanaf 2025, wat de vergoedingen verkleint. Het is daarom raadzaam om uw zelf opgewekte energie optimaal te benutten. Een uitstekende manier is het opladen van uw elektrische auto via uw eigen laadpaal, een slimme zet die BeGood van harte aanbeveelt.

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig om uw auto te laden?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om uw elektrische auto te voeden, moet u rekening houden met het gemiddelde verbruik van uw auto en de opbrengst van de zonnepanelen.

Een voorbeeld: als uw auto 15 kWh per 100 km verbruikt en u rijdt 15.000 km per jaar, heeft u ongeveer 2.250 kWh per jaar nodig.

Met zonnepanelen die elk 250W leveren, zou u ongeveer 10 panelen nodig hebben om aan deze behoefte te voldoen, afhankelijk van lokale zonuren en de efficiëntie van uw panelen.

Zonnepanelen serie of parallel geschakeld

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Laadpaal + zonnepanelen

Van de merken: Enphase (parallel) en Growatt (serie)

Een zelfvoorzienend huis en een zelfvoorzienend voertuig. Zet de opgewekte energie meteen in voor het verbruik van je woning én van je elektrische auto.

Vanaf

€5000,-

Per complete installatie

Laadpaal + Zonnepanelen + accupakket

Van de merken: Growatt en BlauHoff

Met een accu binnen je pakket sla je opgewekte energie op voor later verbruik. Bijvoorbeeld om in te zetten voor je elektrische auto of toekomstig energieverbruik

 

Vanaf

€11.500,-

Per complete installatie

Slim: sla uw opgewekte energie op met een accupakket

Een accupakket stelt u in staat om de energie die uw zonnepanelen opwekken op te slaan voor later gebruik, zoals tijdens piekuren of wanneer er onvoldoende zonlicht is. Dit verhoogt uw energieonafhankelijkheid en optimaliseert uw energieverbruik.

Ook zijn er mogelijkheden om de door uw zonnepanelen opgewekte energie door middel van een accupakket in of bij uw woning op te slaan. Dan kunt u die energie gebruiken zodra er te weinig zonlicht is.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen met laadpaal

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen en laadpalen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar veelgestelde vragen. Meer info nodig?

Hoeveel goedkoper is het hebben van een eigen oplaadpaal?

Het aanschaffen van een oplaadpaal is een investering. Net als bij het kopen van zonnepanelen. Gelukkig heb je de investering van een laadpaal binnen drie jaar terugverdiend. En je bespaart zo’n €600 per jaar.

Hoelang duurt het opladen van mijn elektrische auto?

Dit ligt aan de energie die zonnepanelen op het dak van jouw woning opwekken en de accu in je auto. Gemiddeld duurt het opladen van een elektrische auto tussen de 5 en 7 uur.

Kan ik de laadpaal alleen combineren met zonnepanelen?

We bieden bij BeGood de combinatie van zonnepanelen, accu’s en laadpalen aan. Het gaat hier om een totaalpakket. Zo profiteer je maximaal van de voordelen, zowel op financieel als duurzaam gebied. In enkele gevallen maken we een uitzondering en leveren we enkel een laadpaal. Ga vooral met ons in gesprek en leg je situatie voor. We denken graag mee.

Waar plaatst BeGood zonnepanelen met laadpalen?

We bieden bij BeGood de combinatie van zonnepanelen, accu’s en laadpalen aan. Wij zijn actief in de volgende regio:

 

Deze klanten gingen u al voor

Bas Lutters
Bas Lutters
2024-04-05
Positief verrast tijdens de offerte fase, prettig contact en duidelijke oplossing. Plaatsing ging soepel en met betrokken medewerkers. BeGood is zeker een aanrader in het grote aanbod van leveranciers.
Cees Egmond van
Cees Egmond van
2024-03-25
Had een paar offertes aangevraagd maar BeGood was de enige die wat dieper inging op de installatie toen bleek dus dat ik een nieuwe meterkast moest installeren gelijk laten monteren heel netjes gedaan alles was goed voorbereid. Prima monteurs en alles schoon achter gelaten. Goede voorlichting en service door een bedrijf.
Ariën Noorlander
Ariën Noorlander
2024-03-25
Ook tijdens een regenachtige dag hebben ze alles netjes voor elkaar gemaakt. Dit was de 2e keer dat ze voor ons zonnepanelen kwamen leggen, eerst op de schuur en nu op de woning. Laat de zon nu maar schijnen!
thijs sondag
thijs sondag
2024-03-24
Ik heb verschillende offertes opgevraagd, BeGood was het meest professioneel en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding! De installateurs zijn in loondienst en nemen alle tijd. Erg tevreden!
wim demmers
wim demmers
2024-03-22
na diverse offertes gekregen te hebben , sprong die van BeGood eruit en na een plezierig gesprek met Meike en nog wat aanpassingen een schouw afgesproken en meteen een legdatum, welke op een prima wijze is uitgevoerd met een plezierig team en goed advies van Thomas en uitleg , installatie van de app, Be Good hartelijk ndank voor de service.
Lotte Visser
Lotte Visser
2024-03-14
Fijn en goed bedrijf, komt afspraken goed na, zijn vriendelijk adequaat en deskundig, een aanrader!
Leen Hoencamp
Leen Hoencamp
2024-03-04
Het contact met de mensen van BeGood was altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas viel er een dakpan naar beneden waardoor er schade ontstond. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Uiteindelijk is dit naar tevredenheid opgelost.
Habtom Yohannes
Habtom Yohannes
2024-03-04
BeGood heeft vriendelijke klantservice, snel geïnstalleerd. Alles werkt nog goed. Dank BeGood.
Guillaume van der maas
Guillaume van der maas
2024-02-29
Zeer tevreden over het resultaat. Denken en werken goed mee. De installatie ging helemaal perfect. De gehele straat heeft panelen vanuit hen, zeer betrouwbare partij waar ik zo weer mee zou samenwerken. Ook installatie gefilmd met de drone. Was totaal geen probleem.
fam seven
fam seven
2024-02-27
Zeer tevreden, persoonlijke en kwalitatieve service; van verkoop, orienterend bezoek t/m de uitvoer is er echt met ons mee gedacht. (Geen nieuwe groep nodig, geen kabels zichtbaar, meer levering). In de maanden ervoor heel wat bedrijven gesproken en offertes laten maken, maar BeGood, gaf voor ons een heel vertrouwd gevoel en bood ons 'n heel schappelijke prijs voor 10 panelen incl. verwijdering van een oude zonnecollector, zodat er één paneel extra geplaatst kon worden! Eind november eerste contact -> zelfde dag offerte -> 6 dec' 23, lagen de panelen op ons dak! De mannen werkte veilig, netjes en snel. Aftersales; telefonische begeleiding voor t aanmelden bij energieleveren.nl en later keurig na gebeld of we nog vragen hadden en/of alles naar wens was uitgevoerd. Echt een top bedrijf, met een hoge gunfactor om ons spaargeld aan uit te geven! Al verschillende keren hebben wij BeGood aangeprezen.