Home » Laadpalen » Zonnepanelen Met Laadpaal

Duurzame energie voor de toekomst: zonnepanelen gecombineerd met laadpalen

Heeft u een bewuste keuze gemaakt voor een elektrische auto? En denkt u erover een eigen laadpaal aan te schaffen? Een extra slimme keuze maakt u als u uw laadpaal combineert met zonnepanelen. U wekt dan uw eigen energie op waarmee u vervolgens uw auto laadt. Als dat geen groen rijden is?
Het integreren van zonnepanelen met laadpalen brengt tal van voordelen met zich mee.

Zonnepanelen met laadpaal integreren

  • Milieuvriendelijk
  • Een lagere energierekening
  • Toekomstbestendig
zonnepanelen serieel geschakeld of parallel geschakeld op het dak

Waarom zonnepanelen met laadpalen combineren?

  • Milieuvoordelen: Door zonnepanelen met laadpalen te combineren, verlaagt u de CO2-voetafdruk aanzienlijk. Deze groene energieoplossing vermindert de noodzaak voor elektriciteit uit fossiele brandstoffen, wat leidt tot minder luchtvervuiling en een schonere atmosfeer, terwijl u bijdraagt aan een duurzame toekomst.
  • Financiële voordelen: Het integreren van zonnepanelen met laadpalen kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. U bespaart op elektriciteitsrekeningen en brandstofkosten, terwijl u mogelijk ook profiteert van overheidsincentives. Deze combinatie betaalt zichzelf op termijn terug: het is een investering waarmee u op termijn iedere maand weer geld bespaart.
  • Toekomstbestendigheid: Door nu te investeren in zonnepanelen en laadpalen, bereidt u zich voor op een toekomst waarin elektrisch rijden de norm is. U verzekert uzelf van een duurzame energievoorziening, onafhankelijk van traditionele energiebronnen, wat uw woning aantrekkelijker maakt in een steeds milieubewustere markt.

De salderingsregeling: wat u moet weten

Als eigenaar van zonnepanelen kunt u de energie die u niet direct verbruikt, terugleveren aan het net. Daarvoor ontvangt u een vergoeding. Deze regeling verandert echter vanaf 2025, wat de vergoedingen verkleint. Het is daarom raadzaam om uw zelf opgewekte energie optimaal te benutten. Een uitstekende manier is het opladen van uw elektrische auto via uw eigen laadpaal, een slimme zet die BeGood van harte aanbeveelt.

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig om uw auto te laden?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om uw elektrische auto te voeden, moet u rekening houden met het gemiddelde verbruik van uw auto en de opbrengst van de zonnepanelen.

Een voorbeeld: als uw auto 15 kWh per 100 km verbruikt en u rijdt 15.000 km per jaar, heeft u ongeveer 2.250 kWh per jaar nodig.

Met zonnepanelen die elk 250W leveren, zou u ongeveer 10 panelen nodig hebben om aan deze behoefte te voldoen, afhankelijk van lokale zonuren en de efficiëntie van uw panelen.

Zonnepanelen serie of parallel geschakeld

12000

Zonnepanelen geplaatst

€1440

gem. besparing per jaar

1500+

Jaarlijkse installaties

Keuzepakketten voor Zonnepanelen

Laadpaal + zonnepanelen

Van de merken: Enphase (parallel) en Growatt (serie)

Een zelfvoorzienend huis en een zelfvoorzienend voertuig. Zet de opgewekte energie meteen in voor het verbruik van je woning én van je elektrische auto.

Vanaf

€5000,-

Per complete installatie

Laadpaal + Zonnepanelen + accupakket

Van de merken: Growatt en BlauHoff

Met een accu binnen je pakket sla je opgewekte energie op voor later verbruik. Bijvoorbeeld om in te zetten voor je elektrische auto of toekomstig energieverbruik

 

Vanaf

€11.500,-

Per complete installatie

Slim: sla uw opgewekte energie op met een accupakket

Een accupakket stelt u in staat om de energie die uw zonnepanelen opwekken op te slaan voor later gebruik, zoals tijdens piekuren of wanneer er onvoldoende zonlicht is. Dit verhoogt uw energieonafhankelijkheid en optimaliseert uw energieverbruik.

Ook zijn er mogelijkheden om de door uw zonnepanelen opgewekte energie door middel van een accupakket in of bij uw woning op te slaan. Dan kunt u die energie gebruiken zodra er te weinig zonlicht is.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen met laadpaal

Zit je met vragen? Geen probleem, dat snappen we. Zonnepanelen en laadpalen zijn vrij nieuw en voor veel mensen een nieuw onderwerp. Je vindt hier een paar veelgestelde vragen. Meer info nodig?

Hoeveel goedkoper is het hebben van een eigen oplaadpaal?

Het aanschaffen van een oplaadpaal is een investering. Net als bij het kopen van zonnepanelen. Gelukkig heb je de investering van een laadpaal binnen drie jaar terugverdiend. En je bespaart zo’n €600 per jaar.

Hoelang duurt het opladen van mijn elektrische auto?

Dit ligt aan de energie die zonnepanelen op het dak van jouw woning opwekken en de accu in je auto. Gemiddeld duurt het opladen van een elektrische auto tussen de 5 en 7 uur.

Kan ik de laadpaal alleen combineren met zonnepanelen?

We bieden bij BeGood de combinatie van zonnepanelen, accu’s en laadpalen aan. Het gaat hier om een totaalpakket. Zo profiteer je maximaal van de voordelen, zowel op financieel als duurzaam gebied. In enkele gevallen maken we een uitzondering en leveren we enkel een laadpaal. Ga vooral met ons in gesprek en leg je situatie voor. We denken graag mee.

Waar plaatst BeGood zonnepanelen met laadpalen?

We bieden bij BeGood de combinatie van zonnepanelen, accu’s en laadpalen aan. Wij zijn actief in de volgende regio:

 

Deze klanten gingen u al voor

Yvette M.
Yvette M.
2023-12-12
Alles keurig geïnstalleerd, ze gingen niet weg voordat ook de app goed was ingesteld. Dat was nog wel een dingetje waarbij het geduld op de proef werd gesteld. Hulde! Ook de groepenkast, die vervangen moest worden, netjes uitgevoerd.
A.L. Goris
A.L. Goris
2023-12-11
Prima service. Geen opdringerige verkoper, vooraf realistische schouwer, geen gehaast en geren bij het plaatsen van het systeem, nemen de tijd voor uitleg en inloggen van het systeem/app en je wordt netjes achteraf gebeld of alles naar wens is gegaan. Meike, dank voor het leuke contact. Ik zou BeGood zeker aanraden bij anderen.
Marck Wolleswinkel
Marck Wolleswinkel
2023-12-02
Afgelopen dinsdag een mooie set zonnepanelen laten installeren door BeGood en ben erg tevreden. Vanaf het begin af aan is het contact prettig en wordt er goed geluisterd en meegedacht naar wat de wensen zijn. Ook qua prijs en termijn waarop geïnstalleerd kon worden was ik positief verrast. Binnenkort worden de laatste puntjes voor de installatie nog afgewerkt, ook contact daarvoor is prettig en constructief Ik zou BeGood aan iedereen die zonnepanelen overweegt zeker aanraden! Aanvulling 17 november: Helaas ben ik inmiddels niet meer zo te spreken over BeGood. Waar in het voortraject alles goed verliep, is er nu er dingen niet goed werken in mijn installatie bijna met geen mogelijkheid contact te krijgen. Na meerdere mails en belpogingen krijg ik een mailtje terug dat ze druk zijn geweest door cursussen, maar sindsdien is er wederom geen enkele response op mails en vragen. Ik heb er behoorlijk de pest in dat het lijkt 'zodra de buit binnen is' de relatie compleet veranderd en de after-sales kwaliteit dus echt dramatisch is. Ik hoop dat dit nog een wending gaat krijgen, maar op dit moment trek ik mijn aanbeveling op basis van deze service in. Update 2 december: Na eindelijk weer contact te hebben gehad, is gelukkig de afhandeling van het probleem wat er bij mij was wel op een goeie manier opgelost en afgehandeld. Dus eindconclusie: een goeie club die bereid is te helpen, alleen op het gebied van communicatie in de after-sales echt nog een verbetering nodig.
Bálint Hiltser
Bálint Hiltser
2023-11-23
After a long search and many conversations with different companies I decided to go for BeGood for my installation. The offer was very competitive, the people I was in contact with were very friendly open and knowledgeable. The communication was very good the whole process was easy and the installation went very smoothly. I can only recommend them.
alex sukel
alex sukel
2023-11-23
Na 2jaar twijfelen zonnepanelen gekocht bij begood goede service en goede monteurs Binnen 3weken besteld en geplaatst tot nu toe zeer tevreden
Herman Arends
Herman Arends
2023-11-22
Alles volgens afspraak uitgevoerd. Snel en netjes. Gebleven tot alles werkte. Zeer behulpzaam bij het invoeren van de gegevens bij de energieleverancier. Prettig contact met verkoper die na afloop ook nog belde om te vragen of alles goed was verlopen. De prijs was ook prima.
Marc
Marc
2023-11-17
Vriendelijke mensen, erg vakkundig. Luisterde naar mijn wensen voor plaatsing en hebben het netjes volgens afspraak geïnstalleerd. Helaas bleek bij de eerste afspraak mijn dak niet helemaal geschikt was voor zonnepanelen. Nadat ik dit met hulp van een aannemer had opgelost, kwamen de heren van BeGood zonder problemen op een ander moment terug voor de installatie. Duidelijke communicatie, absolute aanrader.
Bergina Daggelder
Bergina Daggelder
2023-11-10
Wij hebben dit bedrijf BeGood gekozen omdat op alles wat wij hebben gevraagd een duidelijk en eerlijk antwoord hebben gekregen , de installatie was kundig en vlot door vriendelijke en beleefde installateurs als slot een duidelijke uitleg hoe en wat en daarna zijn wij nog gebeld door de medewerker van kantoor of alles naar wens was en als wij nog vragen hebben wij altijd mogen bellen kortom top bedrijf
Karolien Schneck
Karolien Schneck
2023-11-09
Heel fijn bedrijf. Als je belt nemen ze snel op en je wordt zeer vriendelijk te woord gestaan. Vandaag zijn de zonnepanelen gelegd, installateurs zijn erg vriendelijk en hebben alles snel geïnstalleerd. Nemen ook de tijd om dingen aan je uit te leggen (installatie, app etc). Al met al erg tevreden over de service en installatie!
Age Miedema
Age Miedema
2023-11-07
Prima werk afgeleverd door zeer positief ingestelde jongens die in overleg een moeilijke klus uitstekend uitgevoerd hebben