FAQ.

Er zijn veel vragen rondom zonnepanelen. Op deze pagina proberen wij de meest gestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Mocht uw vraag hier niet tussenstaan, neem dan contact met u op zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hoe werkt de salderingsregeling?
Een vraag die veel aan ons gesteld wordt, is de vraag hoe de salderingsregeling werkt. De salderingsregeling houdt in dat je voor de energie die je opwekt met de zonnepanelen, evenveel terugkrijgt als voor de energie die u verbruikt. Mocht u dus energie opwekken die u niet verbruikt, gaat dit terug naar het stroomnet. In plaats van dat de energie verdwijnt, kan u de opgewekte energie op een later moment alsnog gebruiken. Omdat de prijs van de afgenomen energie weggestreept wordt tegenover de terug geleverd energie, kan u de opgewekte stroom van de zomermaanden, gebruiken in de wintermaanden. Hiermee werkt de energieleverancier dus eigenlijk als een soort batterij. De salderingsregeling staat in ieder geval nog tot 2023. Het kabinet wil de salderingsregeling rustig afbouwen vanaf 2023 tot 2031. Let wel op! Dit staat nog niet vast, het kan dus ook dat de salderingsregeling gewoon blijft.
Hoe werkt de BTW-teruggave?
Een prachtige regeling is dat u de volledige 21% BTW terug krijgt over de aanschafwaarde van uw zonnepanelen. Dit zorgt voor dat u, uw installatie 20% sneller terugverdient. Wij helpen u uiteraard met het terugvorderen van de BTW. Het verzorgen van de BTW teruggave is binnen 5 minuten geregeld! Na de installatie sturen wij u de factuur toe, samen met een link voor de BTW-teruggave. In deze link vult u uw gegevens in en uploadt u de door ons verstuurde factuur. Een bevriende partij, Solar BTW neemt dit dan verder voor u uit handen. Eens per kwartaal sturen zij uw aanvraag door naar de Belastingdienst die het op zijn beurt binnen 4-6 weken overmaakt op het door u doorgegeven bankrekeningnummer.
Hoe lang duurt een installatie?
Door de vele ervaring die wij hebben, vinden onze installateurs altijd een geschikte oplossing voor uw woning. Onze eigen installateurs zullen op de dag van de installatie om omstreeks 9:00 bij u thuis aanwezig zijn. Allereerst zullen zij de werkzaamheden van de dag met u doornemen, waarna zij aan de slag gaan. In de meeste gevallen zullen wij voor het einde van de middag alles geïnstalleerd hebben, waarna u direct kan profiteren van uw zonnepanelen. Na de aansluiting en het aanmelden van de zonnepanelen bij uw netbeheerder, bespaard u al op uw energierekening vanaf het moment dat wij weg rijden.
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
Door de stijgende energieprijzen zijn de kosten voor uw dagelijks energieverbruik flink opgelopen. Een gemiddeld huishouden bespaart al snel zo’n € 1000,- per jaar op de energiekosten. Zonnepanelen zullen uw energiekosten in veel gevallen volledig dekken. Het grote voordeel hiervan is dat u, uw energiekosten bespaart en zich niet druk hoeft te maken om de snel stijgende kosten van de energie. Ook bent u voorbereid op alle energietransities in de toekomst.

Wat vindt BeGood belangrijk?

Kwaliteit

Wij maken uitsluitend gebruik van de best aangeschreven merken binnen onze branche.

Mee denken

Omdat iedereen een andere behoefte heeft, denken wij graag mee naar de beste installatie voor uw woning.

Eigen installateurs

Om voor u het beste werk af te leveren werken wij uitsluitend met eigen installateurs.
Wat levert het op?

Wat levert het op?

Door de stijgende energieprijzen heeft u de investering sneller terug- verdiend dan u zelf misschien zou denken. Het financiële rendement op deze investering is veel hoger dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zou zetten. Een gemiddeld huishouden bespaard al snel €1000,- per jaar op de energiekosten. Investeer dus nu in zonnepanelen en profiteer direct van een lagere energierekening.

Wij garanderen kwaliteit

Doordat wij uitsluitend gebruik maken van eigen installateurs kunnen wij de kwaliteit van onze installaties altijd garanderen. Anders dan veel andere bedrijven in onze branche maken wij geen gebruik van onderaannemers. Zo kan u voor al uw vragen bij ons terecht een weet u precies wie er komt installeren.
BeGood Zonnepanelen geplaatst
Binnen een uur zijn wij bij u

Binnen een uur zijn we bij u!

Vanwege onze centrale locatie in het hart van het land kunnen wij vrijwel overal met een uur zijn. Ons kantoor en opslag is gevestigd in Leusden, nabij Amersfoort. Voor, tijdens en na de installatie helpen wij u uiteraard graag met alle vragen rondom zonnepanelen. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen komen wij altijd graag een keer bij u thuis langs. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!