Home » Accupakket

Accu voor zonnepanelen

Bewaar opgewekte stroom en maak jouw woning tot 70% zelfvoorzienend!

Met het afbouwen van de salderingsregeling wordt een accupakket steeds aantrekkelijker. Sla jouw eigen opgewekte zonnestroom op om het later te gebruiken. Meer zelfvoorziening en minder afhankelijk van de energiemaatschappij, een win-win!

De voordelen van een accupakket

Met een thuisbatterij of thuisaccu sla je opgewekte zonnestroom op om op een later moment te gebruiken. 

  • Efficiënter verbruik van energie
  • Op termijn goedkoper
  • Een woning tot 70% zelfvoorzienend!

Het einde van de salderingsregeling

De rendabiliteit van een thuisbatterij wordt mede bepaald door de salderingsregeling. Die maakt het mogelijk maakt om niet-gebruikte opgewekte zonne-energie terug te verkopen aan het net. Echter, naarmate deze regeling wordt afgebouwd, wordt het opslaan van uw eigen energie in een thuisbatterij steeds aantrekkelijker. 

De komende jaren worden de tarieven voor het salderen afgebouwd. Dit betekent dat je elk jaar een lager bedrag krijgt voor de opgewekte stroom die je teruglevert aan het net. Een accupakket wordt dus steeds interessanter. Zonnepanelen wekken overdag namelijk stroom op, maar de meeste stroom wordt in de avonden verbruikt. En juist dan produceren jouw panelen geen stroom.

Gemiste besparingen door teruglevering

Beperkte energieopslag en meer afhankelijkheid

Minder flexibiliteit en controle

Investeer in een accupakket en optimaliseer je energieverbruik

Met een accupakket bereid je jouw huis voor op de toekomst. Zelfvoorzienendheid komt zo steeds een stap dichterbij. In combinatie met zonnepanelen levert een accupakket je meerdere voordelen op.

Voordeliger verbruik van energie

Met een accupakket sla je overtollige zonne-energie op. Schijnt de zon overdag, dan verbruik je de opgeslagen stroom in de avonden. Met de afbouwende salderingsregeling, wordt dit steeds goedkoper in vergelijking met het terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Meer zelfvoorziening en onafhankelijkheid

Een accupakket stelt je in staat om je eigen energie te produceren en te verbruiken. Dit geeft je meer onafhankelijkheid. Je bent zo minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Met een accupakket blijf je de baas over je eigen energie.

Maximaal profijt van energiebesparing

Zonnepanelen wekken rechtstreeks stroom op en zijn niet gebonden aan tarieven. Veranderen de energieprijzen of de tarieven voor het terugleveren van stroom? Niet relevant! Je beschikt voor een groot deel zelf over een grote opslag aan energie. Zo heb je maximaal profijt en bespaar je meer geld.

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij werkt als een energieopslagplaats voor uw huis. Overdag, wanneer uw zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan u verbruikt, slaat de batterij deze overtollige energie op. ’s Avonds of op momenten dat de zon niet schijnt, kunt u deze opgeslagen energie gebruiken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

Thuisaccu in samenwerking met zonnepanelen

Het is mogelijk om een thuisbatterij zonder zonnepanelen te functioneren. Door energie op te slaan wanneer dit goedkoper is (’s nachts bijvoorbeeld). Echter is de combinatie met zonnepanelen wel waar de kracht ligt met een thuisaccu. Deze samenwerking stelt u in staat vrijwel volledig zelfvoorzienend te zijn. Uw impact op het milieu vermindert en uw besparingen nemen toe.

BeGood staat voor een groene levensstijl en stimuleert de keuze voor een thuisaccu. Echter is het een dure investering en moet er een overwogen keuze gemaakt worden door u. Daarom staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap, van de keuze voor de juiste thuisbatterij tot de installatie van zonnepanelen, laadpalen en airco’s. Samen maken we niet alleen uw huis, maar de hele wereld een beetje groener.

BeGood accupakketten
BeGood accupakketten

Altijd groene energie binnen handbereik, met maximale onafhankelijkheid

Een accupakket in combinatie met zonnepanelen is een investering op de lange termijn. Zolang de salderingsregeling nog geldt, blijft stroom terugleveren het komende jaar nog aantrekkelijk. Dit wordt wel elk jaar minder voordelig. Je kunt de investering een paar jaar uitstellen, maar het kan zijn dat de aanschafprijzen in de toekomst stijgen. Koop je dit jaar een totaalpakket, dan ben je verzekerd van de laagste prijs.

Faq

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Een accupakket is een nieuw en innovatief product. Vragen hierover? Je bent niet de enige, dus wees gerust! We hebben hier een aantal veelgestelde vragen. Toch nog meer info nodig?
Bel of mail ons en stel je vraag
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een accupakket?
Het accupakket van BeGood heeft een capaciteit van 5 tot 40 kWh. Het vermogen van de batterij bepalen we op basis van het gemiddelde verbruik van je woning. De som die we hiervoor gebruiken is: het verbruik / 365 = kWh van de batterij). Dit is een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan de kracht van de zon, schaduwval, het type paneel en het verbruik in je huis.
Is het accupakket te combineren met een laadpaal?
Jazeker, de producten van BeGood zijn juist bedoeld om te combineren. Zonnepanelen, een laadpaal en een accupakket werken optimaal samen. Opgewekte zonne-energie is op te slaan in de accu en te gebruiken om je elektrische auto op te laden.
Kan ik met een accupakket volledig onafhankelijk worden?

In het Nederlandse klimaat is het niet mogelijk om met zonnepanelen en een accupakket volledig onafhankelijk te zijn. De zon schijnt hier niet vaak en fel genoeg voor. Dit komt vooral door de wintermaanden: van oktober tot en met maart wekken zonnepanelen ongeveer 30% van de totale jaarproductie op. Met een accupakket kan je tot maximaal 70% onafhankelijk worden.

Zo gaan we bij BeGood te werk

Doe een aanvraag

Stap 1

Doe een aanvraag

Via onze website vult u uw gegevens in, ontvangt u een proefberekening en vraagt u een persoonlijk voorstel op maat aan. U heeft meerdere opties en samen stellen we een pakket samen.

Krijg een persoonlijk belletje van ons

Stap 2

Krijg een belletje van ons

Binnen 48 uur verwerken wij uw aanvraag, maken we een persoonlijke offerte en bellen we u op. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en wij de kans om u alles uit te leggen.

Ontvang een persoonlijk voorstel

Stap 3

Ontvang een persoonlijk voorstel

We hebben een goed gesprek gehad? Fijn, dan ontvangt u van ons een offerte op maat met een legplan voor een pakket dat aansluit bij uw wensen. In dit voorstel ziet u meteen wat de investering is, wanneer u deze hebt terugverdiend en hoeveel geld u jaarlijks gaat besparen.

Een bezoek bij jou thuis
Stap 4

Een bezoek bij jou thuis

Na acceptatie van het voorstel komen we bij u thuis langs. We doen namelijk eerst een schouw. Dit is een soort voorverkenning waarin we bekijken waar we de kabels gaan leggen en hoe we het legplan gaan uitvoeren. Zo weet de installateur precies hoe hij zijn werk mag gaan doen.

De installatie

Stap 5

De installatie

De laatste en leukste stap van het proces. We plannen samen een dag om de installatie uit te voeren. Ons team komt bij u langs om uw woning van een duurzame en energiebesparende installatie te voorzien. Een nieuw begin met een groen karakter!

Totaalpakketten met een accu

Serie Zonnepanelen + accupakket

Van de merken: Growatt en (merk accupakket)
De zonnepanelen zijn samen als één geheel gekoppeld. Hierbij functioneren de panelen als een gezamenlijk geheel. Geschikt voor woningen waar de panelen op één dakvlak komen te liggen. Idealiter op een dak dat richting het zuiden georiënteerd is.

Vanaf

€10.000,-

Per complete installatie

Parallel Zonnepanelen + accupakket

Van de merken: Enphase en (merk accupakket)
Elk zonnepaneel wordt hier voorzien van een eigen optimizer of micro-omvormer. Dit betekent dat elk paneel zelfstandig functioneert. Valt een van de panelen in de schaduw? Dan draaien de andere panelen gewoon door. Dit systeem is geschikt voor een woning waar panelen op verschillende daken komen te liggen.

Vanaf

€3500,-

Per complete installatie

Zonnepanelen + accupakket + laadpaal

Van de merken: Enphase, Growatt, (merk accu) en (merk laadpaal)
Een totaalpakket met meerdere duurzaamheidsproducten. De combinatie van zonnepanelen, een accupakket en een laadpaal geven alle mogelijkheden om de zelfvoorzienendheid van je huis te vergroten.

Vanaf

€11.500,-

Per complete installatie